Смаколики за українськими уподобаннями: студентам про здорове харчування / Treats in line with Ukrainian preferences: a lecture for students about healthy eating

18 жовтня 2024
397

16 жовтня світ відзначив День здорового харчування. Колектив кафедри гігієни та екології з цієї нагоди запросив до гостини з лекцією «Харчові звички та традиції українців» очільницю гуртків КЗ Полтавського обласного центру національно-патріотичного виховання молоді Полтавської обласної ради, популяризаторку народних українських традицій, голову ГО «Лада», волонтерку Світлану Прохорчук. Студенти почули багато цікавого про витоки смакових уподобань українців та познайомились з технологією виготовлення сухих концентратів для захисників ЗСУ.

Treats in line with Ukrainian preferences: a lecture for students about healthy eating

On October 16, the world celebrated Healthy Eating Day. In honor of the occasion, the staff of the Department of Hygiene and Ecology invited the head of clubs from the Poltava Region Center for National-Patriotic Education of Youth of the Poltava Region Council, promoter of Ukrainian folk traditions, head of the NGO "Lada," and volunteer Svitlana Prokhorchuk, to give a lecture titled "Food Habits and Traditions of Ukrainians." The students learned many interesting facts about the origins of Ukrainians' culinary preferences and were introduced to the technology of making dry concentrates for the defenders of the Armed Forces of Ukraine.