З 2 по 10 травня 2024 року на кафедрі хімії Полтавського державного медичного університету кипіла робота над науковими проєктами. Студенти першого курсу медичного факультету № 1 зі спеціальності "Медицина" та медичного факультету № 2 зі спеціальності "Педіатрія" мали чудову можливість проявити себе як дослідники, в рамках вивчення дисципліни "Хімічні та фізико-хімічні методи дослідження в медицині".
Цьогорічні проєкти охопили широкий спектр тем. Здобувачі вищої освіти досліджували кількісний вміст вітаміну С у різних природних об’єктах та харчових продуктів; вивчали якість води з різних куточків України; визначали кількісний вміст ацетилсаліцилової кислоти в аспірині різних виробників, досліджували якісні та кількісні показники молочних продуктів, тощо. Студенти продемонстрували ґрунтовні знання з хімії, вміння використовувати їх на практиці, обирати методи та методики дослідження, організовувати дослідницьку діяльність. Упродовж виконання проєктів студенти розвинули навички soft-skills, оволоділи новими лабораторними методиками, навчилися працювати в команді та презентувати результати своїх досліджень. Цей досвід стане їм у нагоді у подальшому навчанні та професійній діяльності.
Ми пишаємося нашими студентами, які з ентузіазмом та відповідальністю працювали над дослідженням, що свідчить про їхнє прагнення до знань та бажання зробити свій внесок у розвиток медицини й науки.
Дякуємо нашим студентам за їхню наполегливість та прагнення до наукових досягнень! Бажаємо подальших успіхів і нових наукових звершень!
PSMU students are inquisitive researchers
From May 2 to May 10, 2024, the Department of Chemistry of Poltava State Medical University was in full swing working on scientific projects. The first-year students of Medical Faculty No. 1 majoring in Medicine and Medical Faculty No. 2 majoring in Pediatrics had a great opportunity to prove themselves as researchers as part of the discipline “Chemical and Physicochemical Research Methods in Medicine”.
This year's projects covered a wide range of topics. Higher education applicants investigated the quantitative content of vitamin C in various natural objects and food products; studied water quality from different parts of Ukraine; determined the quantitative content of acetylsalicylic acid in aspirin from different manufacturers, investigated the qualitative and quantitative indicators of dairy products, etc. The students demonstrated a thorough knowledge of chemistry, the ability to apply it in practice, choose research methods and techniques, and organize research activities. During the course of the projects, students developed soft skills, mastered new laboratory techniques, learned to work in a team, and presented their research results. This experience will be useful to them in their future studies and professional activities.
We are proud of our students, who worked on the research with enthusiasm and responsibility, which demonstrates their thirst for knowledge and desire to contribute to the development of medicine and science.
We thank our students for their perseverance and desire for scientific achievements! We wish you further success and new scientific achievements!