У Музеї просто неба

13 травня 2019
661

Містечко Опішне поблизу Полтави називають гончарною столицею України, бо ж воно відоме своїми гончарями ще з давнини. Наприкінці XIX - на початку XX століття у містечку працювало близько 1000 гончарів, продукція яких експортувалася майже на всі континенти світу. Тому недивно, що тут і був створений найбільший в Україні музей гончарства. Саме тому викладач кафедри анатомії людини Корчан Н. О., за ініціативи завідувача кафедри проф. Шерстюка О.О.вирішили познайомити із цим унікальним місцем Полтавщини студентів 2 курсу стоматологічного факультету, із група 6-н, 1 курсу лікувального факультету №1, груп 6 та 12.

Більшість студентів, які бували на екскурсії, родом з різних регіонів України, тому хотілось познайомити їх з унікальним, культурним надбанням Полтавщини.

Це чудовий музей просто неба, більшість експозицій - понад 35000 керамічних витворів мистецтва розміщено на відкритому просторі. Тут зібрана найбільша в Україні колекція творів народних майстрів-гончарів та художників. А під час екскурсії по залах музею побачили безліч тарілок, дзвіночків, картин, хатнього начиння, керамічних пазлів і багато чого іншого не менш цікавого. Переглянули фільм про видатних майстрів. А найбільш сподобався майстер-клас з гончарної майстерності, де можна було власноруч спробувати власні сили і навіть зліпити створити власноруч маленький горщик!
  Завершився день відвідуванням ще одного цікавого місця на Полтавщині – Бузкового гаю у с. Диканька.