Міжобласна науково-практична конференція лікарів-травматологів

08 листопада 2019
1021

Міжобласна науково-практична конференція лікарів-травматологів

8 листопада на базі УМСА відбулась міжобласна науково-практична конференція лікарів-травматологів. Тема: «Лікування пошкоджень та захворювань тазу». У її роботі взяли участь провідні фахівці-ортопеди травматологи Полтави та Харкова

Голова Полтавської філії ВГО «Української асоціації ортопедів-травматологів», завідувач кафедри дитячої хірургії з травматологією та ортопедією УМСА доцент О. В. Пелипенко відкрив конференцію і запросив до вступного слова проректора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти професора І. М. Скрипника.

І. М. Скрипник відзначив те, що традиційне щорічне проведення міжобласної конференції травматологів-ортопедів в академії вже принесло позитивні результати в лікуванні хворих та професійному вдосконаленні лікарів. Він також передав вітання ректора УМСА В. М. Ждана учасникам конференції та його побажання конструктивної роботи травматологам в отриманні знань, обміні досвідом і підтвердженні атестації.

«Нині ми переходимо на нову систему атестації, яка передбачена наказом Міністерства охорони здоров‘я України від 22 лютого 2019 р. №446. Саме проведення таких конференцій дозволяє, в свою чергу, також отримати необхідні бали лікарю для підтвердження чи отримання певної кваліфікаційної категорії», - зазначив далі у своєму виступі І. М. Скрипник.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам`ять колеги, який пішов з життя, В. Д. Малика та згадали добрим словом одного із фундаторів української травматологічної школи, відомого як розробника науки лікування кульшового суглобу – М.І. Куліша. Він народився саме 10 листопада.

Учасниками конференції були урологи, акушери-гінекологи та фахівці інших напрямів. Серед висновків пролунало загальне твердження про те, що оскільки пошкодження та захворювання тазу – поліорганна травма, то проведення таких спільних конференцій є своєчасним і актуальним заходом у вирішенні проблем при лікуванні цих уражень.