На базі кафедри клінічної анатомії і оперативної хірургії відбулась міжкафедральна навчально-методична нарада

20 квітня 2022
326

У морфологічному корпусі ПДМУ на базі кафедри клінічної анатомії і оперативної хірургії відбулась міжкафедральна навчально-методична нарада за участю провідних доцентів кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії. У нараді взяв участь проректор ЗВО з навчальної роботи Давид Аветіков та проректор ЗВО з науково-педагогічної та лікувальної роботи Ігор Ксьонз.

Обговорювалися питання поглибленого вивчення освітнього компоненту «Хірургічна стоматологія», зокрема, її морфологічного базису із застосуванням сучасних інтерактивних технологій

Завідувач кафедри клінічної анатомії і оперативної хірургії Сергій Білаш та доценти кафедри продемонстрували можливості сучасних навчальних технологій. Саме на цій кафедрі за всебічного сприяння адміністрації університету відбувся значний прорив у системі підготовки здобувачів вищої освіти. Придбано сучасне інтерактивне обладнання - анатомічні столи ОНІКО.

Використання цього високотехнологічного устаткування значно підвищує ефективність надання освітніх послуг студентам-медикам.

Анатомічні столи мають великі інтерактивні екрани із системою індикації, яка забезпечує взаємодію з зображеннями людського тіла, зокрема, голови та шиї,  отриманими комп’ютерною або магнітно-резонансною томографією. Особливо цінним є те, що детальні дослідження змодельованих організмів дозволяють студентам-медикам краще зрозуміти анатомічні функції та індивідуальні відмінності людей.

Наочна презентація тканин скелета, м’язів, органів і м’яких тканин шляхом віртуального поділу, сегментації або відшарування шарів тканини надає можливість оптимізувати набуття здобувачами освіти теоретичних і практичних компетентностей.

Вбудований інтерактивний анатомічний атлас дозволить студентам вивчати клінічну анатомію людини у режимі онлайн. Для цього можна обрати для вивчення різні частини тіла, органи, різні групи м’язів або навіть видалити шари тіла. Також ОНІКО забезпечений додатковим розширенням для доопераційного планування. Ці інструменти будуть використовуватись здобувачами вищої освіти під керівництвом викладача для того, щоб інтерактивно оцінювати та обговорювати різноманітні випадки і стратегії, що робить це обладнання ідеальним для навчання хірургічній стоматології та щелепно-лицевої хірургії.