Обізнані? Отже, озброєні!

30 березня 2022
298
Обізнані? Отже, озброєні!

Через війну Росії проти України зростають ризики торгівлі людьми. Міністерство освіти і науки України та Департамент освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації повідомляють про необхідність вживати заходи щодо запобігання торгівлі людьми в умовах воєнної агресії.

Торгівля людьми — здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або утримування людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Звернутися на Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, що працює за підтримки Міжнародної організації з міграції, можна з 8:00 до 20:00 за номером 527 (безкоштовно з мобільних телефонів) або 0800505501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів). Особи, які перебувають за кордоном, можуть звернутися до консультантів Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за електронною адресою 527.hotline@gmail.com