День філолога – свято залюблених у слово: філологи-науковці ПДМУ відзначають

25 травня 2021
1105

Упродовж 30 років на кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки Полтавського державного медичного університету, який нині відзначає свій сторічний ювілей, працюють фахівчині, які поєднали практичне навчання мови студентів і наукові методичні й лінгвістичні розвідки.

Під керівництвом завідувачки кафедри Тетяни Лещенко останніми роками колективом кафедри підготовлено й опубліковано фахові видання з грифом вченої ради УМСА, засвідчені авторськими свідоцтвами, – навчальні посібники, які суттєво допомагають підвищити ефективність викладання української мови іноземним студентам.

Наукові доробки науковиць кафедри розміщувалися на сторінках зарубіжних наукових видань, результати численних наукових розвідок філологинь кафедри опубліковано у фахових і наукометричних виданнях.

Філологічна освіта стала запорукою редакторського таланту завідувачки кафедри Тетяни Лещенко, яка понад три десятиліття допомагає випускати у світ навчальні й наукові видання в університеті державною мовою, піклуючись про те, щоб українська припала до душі всім, хто живе в

Україні і цікавиться її культурою.                                          

Філологи-науковці університету відзначаючи професійне свято, вважають свою професію способом життя і завдячують долі за те, що мають унікальну можливість сприяти розвитку науки про слово, прищеплювати любов до нього, впливати на історичний і сучасний еволюційний шлях мови.

З Днем філолога, шановні Філологині ПДМУ та усі поціновувачі української словесності! Натхнення вам і нових творчих доробків!