Відбулась традиційна зустріч ректора академії Вячеслава Ждана зі студентським активом

10 грудня 2019
740

9 грудня 2019 року в УМСА відбулась традиційна зустріч ректора Вячеслава Ждана зі студентським активом. Голови Студентського Парламенту та Профспілкового Комітету, Студентського Наукового Товариства, старости і представники всіх факультетів та курсів, а також Земляцтва,  прийшли для того, щоб поспілкуватися з ректором академії Вячеславом Жданом і запитати його про все, що турбує студентську спільноту академії.

У цій зустрічі також взяли участь проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Валерій Похилько, очільники всіх факультетів та медичного коледжу УМСА.

 Ректор академії Вячеслав Ждан після привітання стисло окреслив суть і завдання медичної реформи охорони здоров`я у світлі сьогоднішнього дня та перспективи для студентів медичних вишів України, , зокрема, умови проходження ними інтернатури, складання айфомів та отримання результатів тощо. « Незважаючи на те,що кожен день несе з собою нові проблеми, --сказав він. – ми успішно з ними справляємось, завжди є можливість спільно їх обговорити і разом знайти оптимальне вирішення. Для цього я завжди готовий до діалогу з вами і з усіма, від кого залежить усунення проблеми. Натомість, головним для вас, студентів, є і завжди буде головною задача добре і наполегливо вчитися! І у вас все вийде, якщо не звертатимете з обраного шляху і пам`ятатимете, що всі ми - жителі одної планети. Назва їй – УМСА!»

Запитань же було багато. Серед них і такі стратегічного значення, як то: новітні технології на академічних кафедрах ,побудова симуляційного Центру, розподіл на працевлаштування та інші, не менш важливі питання. Актуальним було і облаштування комфортного проживання у гуртожитках, дотримання протипожежної безпеки, виконання всіма правил внутрішнього розпорядку, дотримання регламенту роботи УМСА у виставленні «автоматів» студентам, які мають відмінні та добрі оцінки впродовж навчання. Було і невелике непорозуміння, вирішити яке також попросили ректора. Це образа студентів медичного коледжу УМСА на Студентський парламент, який їх нібито не визнає…

Запитання були всі цікавими і практично такими, які вирішуються спільними зусиллями якщо не прямісінько негайно, то у перспективі точно. Тож зустріч виявилась не тільки досить тривалою, але, і, що найголовніше, конструктивною.