Шановні співробітники академії, студенти та полтавська громада!

16 вересня 2020
933
Шановні співробітники академії, студенти та полтавська громада!

Звертаємо вашу увагу на погіршення епідемічної ситуації з захворюваністю на  COVID-19 в Полтавській області. Кількість нових випадків в області щоденно коливається від 30 до 60, найбільша кількість з них реєструється в м.Полтава. З початком нового навчального року кількість мешканців міста збільшилась, що, відповідно призводить до зростання кількості осіб в громадському транспорті, місцях громадського харчування, гуртожитках тощо. Нагадуємо, що використання захисних масок і соціальне дистанціювання є простими та надійними засобами профілактики інфекцій, в першу чергу в транспорті та громадських місцях. Закликаємо молодь віддавати перевагу здоровому способу життя, більше ходити пішки.

В ефірі телеканалу Україна 24, який відбувся 10 вересня, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що частіше жертвами  COVID-19 стають особи з цукровим діабетом та серцево-судинними захворюваннями, а також люди похилого віку з хронічними захворюваннями.

"Дотримуючись протиепідемічних норм, зокрема соціального дистанціювання і маскового режиму, люди, в першу чергу, виявляють турботу щодо власних батьків, бабусь, дідусів та інших людях похилого віку ", - підкреслив  Ляшко.

За його словами, сьогоднішня система охорони здоров’я в Україні не має нічого спільного  з тією, яка була в березні та на разі медична система готова надавати допомогу всім хворим на COVID-19, хто її потребує.

Також, Ляшко впевнений, що жорсткі карантинні заходи, введені  в Україні у березні, були доречними та вчасними. Це дало змогу владі й медичним закладам підготуватися до роботи в надзвичайних умовах, закупити обладнання, засоби захисту й лікарські засоби.