Anatomia clavis et clavus medicinae – анатомія є ключ і кермо медицини.

08 жовтня 2019
1000

З повагою, цікавістю і навіть, можна сказати, з любов’ю до анатомії, як науки, ставиться колектив кафедри анатомії людини Української медичної стоматологічної академії. Саме тому викладачі намагаються зробити так, щоб вивчення анатомії людини для студентів було не лише корисним, бо це фундамент для подальшого вивчення медицини, а й цікавим.

Тому для поглиблення знань у цій галузі кафедра анатомії людини за підтримки завідувача кафедри доктора медичних наук, професора Шерстюка О.О. та ініціативи доцента Гриня В.Г і викладача Корчан Н.О. організували тематичну, пізнавальну та надзвичайно цікаву екскурсію для студентів медичних і стоматологічного факультетів до м. Києва на оригінальну виставку Ґунтера фон Гаґенса BODYWORLDS/«Всесвіт тіла», а також відвідали Національний музей медицини України. Відвідувачів музею екскурсовод ознайомила з історією розвитку медичної науки від витоків до наших днів. Можна було побачити захоплюючі інтер’єри, реалістичні фігури, інструменти, книги, фотографії.

Шокуюча експозиція– «Всесвіт тіла»вразила унікальною можливістю вивчити дивовижну біологію та фізіологію здоров’я людини та драматичні наслідки хвороб. Від органів, м'язів до нервової системи та скелетних структур, «Всесвіт тіла»/BODYWORLDS надає унікальний погляд всередину найскладнішого у світі механізму – людського тіла.

Теми цієї виставки TheCycleofLife, у ній кожна зала присвячена певному циклу життя людини. Показано всі етапи від народження, дорослішання організму і до самої смерті. Експозиція тематично поділена таким чином, щоб показати цілісний погляд на людський організм. Виставка складаєтьсяі з 14 людських тіл, а ще органів, частин тіла та кісток: у сумі це 99 експонатів. На ній показують, який вигляд має кровеносна і нервова системи, а також тіло людини під час активності: бігу, гри у футбол, хокею, занять спортом.

Виставки BODY WORLDS – «Всесвіт тіла» засновані на програмі пожертвування тіл, в рамках якої донори спеціальноз вертаються з проханням, аби їхтіла використовувалися на публічній експозиції після смерті.Нині у програмі пожертвування тіл зареєстровано понад 18000 донорів, більшість з яких – німці.

Лікар неанатом не лише некорисний, а й шкідливий!