Участь у v міжнародній науково-практичній конференції «Журналістика. Філологія. Медіаосвіта»

12 жовтня 2020
473

8-9 жовтня викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки взяли участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Журналістика. Філологія. Медіаосвіта», яку в дистанційному форматі організували й провели в ПНПУ імені В. Г. Короленка.  Цьогорічна зустріч була приурочена до 10-літнього ювілею кафедри журналістики, тому організатори намагалися поєднати теоретичні надбання журналістики і філології з практичними й освітніми реаліями, а також прагнули урізноманітнити напрями роботи конференції: від традиційної теорії й методології масової комунікації, історії української і світової журналістики до різноаспектних дискурсивних досліджень.

Завідувачка кафедри Тетяна Лещенко й викладачка Марина Жовнір у доповіді «Стандарт і реалії мовного втілення наукового стоматологічного дискурсу» вкотре наголосили на проблемах нормативності наукового стоматологічного текстотворення. Авторки не лише акцентувати на помилках і вказали на них, а й запропонували до вжитку правильні, внормовані варіанти якнайточнішого висвітлення результатів дослідницьких пошуків сучасних науковців-стоматологів. Учасники конференції активно обговорювали почуту інформацію, дискутували, пояснювали, уточнювали.

У роботі конференції взяли участь вчені, викладачі й аспіранти провідних     закладів вищої освіти й науково-дослідних установ. Слухали про мовні, жанрові й національно-культурні особливості текстів ЗМК, сучасні тенденції в PR і рекламі, розвиток видавничої справи й редагування, актуальні мовознавчі й освітні тенденції.

Цікаво розгорталося спілкування й на майданчику пленарного засідання. Крім цього, напередодні наукового зібрання доповідачі мали можливість зануритися в багатий духовний всесвіт Полтави, переглянувши віртуальну екскурсію «Легенди і плітки губернської Полтави».

Ми переконані, що наукові події, навіть проведені в дистанційному форматі,

сприяють обмінові науковим і методичним досвідом, употужнюють наукові контакти між дослідниками, забезпечують безперервний розвиток вітчизняної наукової думки.