До проведення Міжнародного дня НАСГ у 2020 році залучено понад 80 партнерів з усього світу

17 червня 2020
671
До проведення Міжнародного дня НАСГ у 2020 році залучено понад 80 партнерів з усього світу

12 червня 2020 року відбулась міжнародна відеоконференція «Актуальні питання діагностики та лікування в гепатології» у рамках заходів з нагоди міжнародного дня неалкогольного стеатогепатиту (НАСГ).
Он-лайн трансляція конференції проводилась для лікарів України, Канади, США, Об‘єднаних Арабських Еміратів, Казахстану, Молдови, Білорусі, Узбекистану, Таджикистану, Киргизстану, Грузії, Вірменії та Азербайджану.
З вітальним словом виступив модератор заходу – проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор кафедри внутрішньої медицини №1 Української медичної стоматологічної академії, президент Української гастроентерологічної Асоціації професор Ігор Скрипник. Він зазначив, що вперше Міжнародний день НАСГ, глобальну ініціативу поінформованості та дій Глобального інституту печінки (GLI), схвалюють провідні гепатологічні організації: Американська асоціація з вивчення захворювань печінки (AASLD) та Європейська асоціація з вивчення печінки (EASL).
Проводиться день НАСГ щорічно, 12 червня, починаючи з 2018 року. До проведення Міжнародного дня НАСГ у 2020 році залучено понад 80 партнерів з усього світу, щоб звернути увагу на актуальні теми боротьби з НАСГ, найбільш поширеною формою хронічного, прогресуючого захворювання печінки, на яке хворіє понад 115 мільйонів людей і, як очікується, подвоїться до 2030 року.

Були заслухані дві доповіді:
- проф. Mark Swain – професор медицини, керівник відділу гастроентерології та гепатології Университету Калгарі (Канада), керівник фонду гепатології фонду сім‘ї Кела Вензеля прочитав доповідь на тему «Неспецифічні симптоми при захворюваннях печінки: від біохімічних реакцій до клінічної практики»;
- проф. Скрипник І.М. – представив доповідь на тему «Неалкогольний стеатогепатит та COVID 19: особливості ведення хворих в умовах пандемії COVID 19».
Доповідачам он-лайн надіслали запитання, які стосувались тематики представлених доповідей, а також особливостей ведення пацієнтів та роботи лікарі.
Всього у роботі відеоконференції взяли участь 3157 лікарів.
Відеоконференція організована та проведена за сприяння і підтримки компанії «Абботт Україна».