З 423 доповідей на міжнародній конференції студентів з усіх куточків світу найкращими журі визнало доповіді студентів ЗВО ПДМУ з кафедри фізіології

27 травня 2022
427

20-21 травня 2022 року у м. Самарканді (Узбекистан) у режимі онлайн відбулася Міжнародна 76-а науково-практична конференція «Досягнення фундаментальної, прикладної медицини та фармації».

Як відзначили організатори, основною метою та завданнями даної студентської конференції було встановлення дружніх зв'язків серед ЗВО та студентів, обмін знаннями і досвідом, популяризація знань за такими напрямками, як сучасні досягнення у фундаментальній медицині, фармації та фармакології, стоматології, а також актуальні питання клінічної та практичної медицини.

Цього року конференція пройшла у 15 секціях, на яких загалом представлено 423 доповіді студентів з усіх куточків світу.

Для участі з усними доповідями у конференції були делеговані студенти наукової групи «Лабораторна діагностика» кафедри фізіології - староста групи Сергій Троцько та її активні учасники - Максим Шевченко, Сергій Шальнев, Катерина Кривуля і Роман Сема (науковий керівник – к. біол. наук., доцент Тетяна Мамонтова).

Дипломом І ступеню нагороджені Сергій Шальнев (5 курс, медичний факультет №1) та Сергій Троцько (5 курс, медичний факультет №1) у секції «Громадське здоров’я, гуманітарні науки в медицині».

Дипломом ІІ ступеню відзначений Максим Шевченко (6 курс, медичний факультет №2) у секції «Терапія».

Почесною грамотою «Найкраща наукова робота» удостоєні Катерина Кривуля (4 курс, медичний факультет №1) та Сема Роман (5 курс, медичний факультет №1) у секції «Терапія».

Староста групи Сергій Троцько поділився враженнями від участі:

«Цього року нам випала гарна нагода виступити на Міжнародній студентській конференції в Самарканді (Узбекистані). Разом з Сергієм Шальневим ми посіли перше місце у нашій секції. Вважаю за честь представляти ЗВО ПДМУ та Україну у даний час. Так як надзвичайно важливо показати усьому світу, що незважаючи на війну та випробування у нашій країні, Україна завжди була, є і буде європейською країною, в якій високо цінується наука».

Сергій Шальнев зазначив:

«Мені сподобалась тематика доповідей. У нашій секції заохочували до змістовної дискусії на засадах академічної доброчесності. Особисто мене зацікавили актуальні роботи за вибраною тематикою. Участь у конференції допомогла мені розширити світогляд, здобути нових знайомих та познайомитися з сучасними науковими студентськими дослідженнями. Під керівництвом мого наукового керівника, доцента Тетяни Мамонтової ми підготували доповідь на тему «Епідеміологія і шляхи трансмісії мутації геному SarS-Cov-2 в Україні». На мій погляд, ця тема є надзвичайно актуальною, оскільки попри нинішнього викреслення з суспільної свідомості пандемії COVID-19, коронавірусна хвороба лишається актуальною проблемою для України та всього світу в цілому через високу інтенсивність еволюції вірусу і, як наслідок, має високий рівень захворюваності та смертності».

Максим Шевченко відзначив:

«Коли любиш науку, то на перепони не зважаєш і за змоги залюбки висвітлюєш свої досягнення. На конференціях мені подобається дебатувати з учасниками та заглиблюватися в деталі наукових робіт».

Катерина Кривуля додала:

«Найціннішими для мене завжди були враження та емоції, і цей випадок не став винятком. Хвилювання упродовж підготовки праці – це як залежність, вони підштовхують зробити все якомога краще. Також я залишилася у захваті від обсягу виконаної роботи науковцями із різних країн світу, мене дійсно вразили ідеї та їхнє виконання. Я маю надію, що ще не один раз матиму можливість бути присутньою на подібних наукових конференціях».

Сема Роман також поділився спогадами від конференції:

«Я отримав неймовірні відчуття від конференції, оскільки вона була першою в моєму житті! Пережиті емоції назавжди мені запам'ятаються, оскільки там були і хвилювання, і радість, особливо, коли нашу роботу відзначили однією з кращих, хоча, звісно, на конференції було представлено немало цікавих і гідних робіт, які також варті всілякої уваги».

 Всі учасники отримали сертифікати, а також матеріали конференції з опублікованими тезами у журналі «PROBLEMS OF BIOLOGY AND MEDICINE», цитованого у Google Scholar, що, безперечно, є гарною підтримкою для подальшого зростання студентів ЗВО як молодих вчених.

А Університетська спільнота пишається здобутками своїх студентів і, вітаючи їх з перемогою, закликає не зупинятись на досягнутому та підкорювати нові вершини науки!