Ось такий він, Новий рік!

27 грудня 2019
977

 

  1. Ібрагім Аль Шаєб, Йорданія

На Новий рік у Йорданії, в столиці Аммані, ставлять ялинку, збирають людей і починають співати від опівночі до 2:00, потім вирушають на прогулянку до Акаби, а це туристичне місце всередині Йорданії, після чого повертаються до своїх домівок і до нормального життя. Я збираюся провести ці свята в Україні. Я хотів би поїхати до Харкова, Києва. Напередодні Нового року буду в Полтаві.

  1. Туил Аймен, Марокко

В канун Нового года все марокканцы празднуют, покупая торт и сладости, а в центре города поют.

  1. Фасир Омар, Марокко

Празднование Нового года в Марокко проходит прекрасно, где семьи собираются вместе и дарят подарки и сладости, а молодые люди выходят на улицы и заканчивают празднование песнями и танцами.

  1. Зарфауи Салах, Марокко

В нашей культуре Новый год не отмечают, у нас два главных исламских праздника. Но в Марокко живут не только мусульмане. Христиане празднуют Новый год по европейским традициям.

  1. Джуда Ахмед, Німеччина (уродженець Палестини)

У нас дуже приємне Різдво. Родина збирається 24 грудня, і в цей день більшість людей у Німеччині їдять смаженого гусака з картоплею та червоною капустою. У цей вечір приходить Дід Мороз і дарує подарунки дітям та людям похилого віку. На святкування та відвідування церкви потрібно три дні, а 29 грудня ми готуємось до нового року.  31 грудня, опівночі (напередодні Нового року) в небі розстрілюють мільйони феєрверків, і люди відправляють свої бажання на небо і п’ють за них🍾.  Тоді нормальне життя починається знову ☺.

  1. Олунлойо Олуватомісін Піс, Нігерія

У Нігерії свята починаються з Різдва .Члени сім’ї  з усіх куточків світу збираються в будинку найстарших. Готують різні продукти смажений рис, салат, з овочевим супом подають м'ясо, курку та рибу. Музика заповнює повітря і всі танцюють. Друзі приходять, щоб теж відсвяткувати. Святкування триває до 26 грудня. Деякі резюмують свій звичайний день 27, хоча інші підтримують святковий дух до кінця року. Заходи організовані різними соціальними органами. Люди збираються в Новорічну ніч у духовних центрах, щоб подякувати Богу, а також молитися за Новий рік. Ми святкуємо року з криками привітань та феєрверками (ми називаємо його банга). Завершення триває вранці нового року. Святковий сезон не лише для святкування, але й для сімейного єднання та спогадів, які ми ніколи не забуваємо, навіть тоді, коли хтось із сім’ї живе далеко, і не може зустрічатися на свята.

  1. Аббасян Элназ, Иран

В Иране Новый год называется Новруз (от персидского.نوروز‎ «новый день») и отмечается 21 марта как праздник прихода весны по астрономическому календарю. Навруз зародился в эпоху зороастризма, является национальной традицией, не имеет прямого отношения к исламским обычаям.

В Иране празднуют обычно 13 дней, из которых первые 5 дней посвящены посещению родных и друзей. Тринадцатый день – это день вне дома, нужно зажечь костёр и семь раз прыгнуть через него.

Во первый день праздника на столе обязательно должна стоять пища, состоящая из семи блюд, название которых начинается с буквы «с». Среди них проросшая пшеница, зелень, яблоко. Кроме перечисленных блюд на стол ставят зеркало, свечи и крашеные яйца.