Відбулася обласна науково-практична конференція гастроентерологів

19 лютого 2020
568

В Українській медичній стоматологічній академії 19 лютого 2020 року відбулася обласна науково-практична конференція « Сучасні діагностичні та лікувальні алгоритми в гастроентерології».

Відкрив засідання президент ГО «Українська гастроентерологічна асоціація», проректор з науково-педагогічної та післядипломної освіти УМСА Ігор Скрипник. Він передав колегам вітання та побажання плідної наукової роботи від ректора академії Вячеслава Ждана.

На конференції розглянуті питання гастроентерологічної служби Полтавської області в умовах реформування, (зав. гастроцентру КП «ПОКЛ ім. М. В. Скліфосовського ПОР» В. П. Петренко), доповіді науковців з Харкова про неалкогольну жирову хворобу печінки і нові акценти (директор ДУ «Національний інститут терапії ім. Л. Т. Малої НАМН України Г. Д. Фадєєнко), про функціональну диспепсію та СПК (д. мед. наук, професор Л.В. Журавльова), ), хронічний закреп і діарея: механізми розвитку і тактика лікування (к. мед. наук, доцент І. І. Шаргород).

УМСА представляв проректор з науково-педагогічної та післядипломної освіти Ігор Скрипник. Він виступив з доповіддю на тему «Кислотозалежні захворювання: цитопротекторна терапія чи кислотосупресія?», к. мед. наук, доцент Г. С. Маслова і аспірант кафедри внутрішньої медицини №1 Т. О. Радіонова підготували доповідь «Прокінетики в лікуванні кислотозалежних захворювань», к. мед наук, доцент кафедри сімейної медицини УМСА О. А. Кир`ян – «Генетичні особливості та їх вплив на кишковий мікробом у хворих із функціональними та запальними захворюваннями кишківника», про менеджмент пацієнтів на СПК: роль масляної кислоти розповіла к. мед. наук, доцент кафедри сімейної медицини УМСА М. Ю. Бабаніна.

По завершенню конференції всі лікарі отримали сертифікати про участь згідно з Наказом МОЗ України від 22.02.2019 року.