Міжнаціональний «Майстер-шеф» в академії

31 січня 2019
882

Люди завжди з глибокою пошаною ставилися до їжі, оскільки звичайний кухонний стіл – це долоня, на якій Бог простягає нам свої дари. Як стверджував П. Бурдьє, «те, що людина їсть, де вона це робить і що їй смакує, засвідчує її походження, освіту, її стиль життя». Цьогоріч переконалися в цьому й іноземні студенти УМСА, які разом із викладачами кафедри українознавства та гуманітарної підготовки влаштували міжнаціональний «майстер-шеф».

Юнаки й дівчата з Єгипту, Марокко, Ірану, Тунісу захоплено ділилися рецептами цікавих смаколиків своєї країни. Укотре впевнилися в тому, що національні страви кожного народу яскраво відображають не лише його традиційно-звичаєві устої, а й таїну національного характеру. Так, індуси щиро вірять, що спеції здатні не тільки змінити смак страви, але й настрій людини, тому, не дивно, що кухню заполонив запаморочливий букет ароматів гострої масали, пряного бір’яні, рум'яного чапаті (індійського тонкого хліба). Марокканці дивували смачним і ситним фаттахом.

Глютонімний обшир України презентували, звісно ж, пухкі, знані в усьому світі вареники. І хоча побутує приказка, що «кожен їх хвалить, та не кожен варить», іноземні «майстер-шефи» повністю спростували це твердження, хвацько взявшись за роботу. Тісто аж пищало в їхніх руках – за мить на столі красувалися апетитні бокасті «презентатори» української кухні.

І не важливо, хто ти і звідки, якщо в очах світиться радість, а душа сповнена добром і теплотою. Ми у світі! Світ із нами!