Колеги із Гарварда зацікавлені у співпраці з уславленою стоматологічною школою у Полтаві

20 вересня 2022
402

Полтавський державний медичний університет почав свою тріумфальну ходу з 1921 року із переведеного з Харкова стоматологічного факультету і далі упродовж цілого століття продовжував творити власну доленосну історію, увічнивши Полтаву під назвою Стоматологічна Мекка та відзначивши у минулому році столітній ювілей. Висококваліфіковані лікарі-стоматологи, яких за цей час підготував і продовжує готувати ПДМУ, затребувані нині у всьому світі. «Тож коли на нашу адресу від іноземних колег надходять листи або ж пропозиції до співпраці, ми вже не дивуємося, - розповідає декан стоматологічного факультету Алла Сидорова. Наука ж бо не знає кордонів. Встановлюємо партнерські зв`язки та обмінюємося досвідом. Маємо вже багато міжнародних договорів. Але лист, який ми нещодавно отримали із-за океану від колег з Бостонського і національного товариств стоматологів – особливий. Бо ж він надійшов саме у той час, коли наша країна у полум`ї воєнного лихоліття, і наші студенти, на превеликий жаль, вже знають, що таке війна. Тому надійна дружня рука і розуміння колег нині дорогого вартують. А доктор Джек Гіланд і Фіза Синг із Гарвардської стоматологічної школи не тільки висловили у своєму листі теплі слова підтримки і бажання співпрацювати, а ще й надали суттєву допомогу, надіславши майже 250 000 доларів на стоматологічне обладнання».

В об`єктиві камери воно вже фасується за призначенням студентами, радісних посмішок ті й не приховують, бо ж розуміють, що все це на благо обраній професії і майбутнім пацієнтам!

А декан стоматологічного факультету Алла Сидорова за дорученням ректора ЗВО ПДМУ, професора Вячеслава Ждана та від себе особисто і від імені своїх студентів сердечно дякує зарубіжним колегам докторам-ендодонтистам Джеку Гіланд і Фізі Синг, та особисто Дугласу Хауеру, який і доставив такий важливий для стоматологічної університетської спільноти вантаж, - за солідарність і дружню підтримку у нелегкі для нашої країни та університету часи випробувань, викликані війною з російським агресором.