Міжуніверситетський семінар: науковці ЗВО ПДМУ завжди в епіцентрі наукових заходів

19 липня 2022
415

14 липня 2022 року доцентка Юлія Лисанець взяла участь у роботі міжуніверситетського семінару “Bridging Ukraine and Spain” для студентів та науково-педагогічних працівників Університету Ла-Ріохи.

Програма семінару включала три секційні засідання: “What is Ukraine? General Facts and Figures. Ukraine’s Historical Path towards Independence”, “Ukrainian Nature and Architecture. National Traditions and Gastronomy” та “Spain and Ukraine”, у ході яких було заслухано доповіді представників Полтавського державного медичного університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Київського університету імені Бориса Грінченка.

Захід проводився у змішаному форматі і мав на меті поглиблення міжнародних та міжуніверситетських зв’язків, динамізацію міжкультурної комунікації між Україною та Іспанією, а також обмін думками з приводу актуальних подій і тенденцій у сучасному європейському просторі. У роботі семінару активну участь взяли здобувачі освіти ПДМУ: Тимур Єнгаличев, Ілона Карлінська, Анастасія Липко та Максим Пурденко.

Разом зі студентами та науково-педагогічними працівниками Університету Ла-Ріохи семінар відвідали проректор з наукової роботи та інтернаціоналізації Едуардо Фонсека, директорка Центру філологічних досліджень Крістіна Флорес Морено та начальниця відділу міжнародних зв’язків Ана Пахарес Сіерколес. Захід було висвітлено у місцевих медіа: https://globalreport.seguimedia.es/_BD/2022/JUL/14/016e4462-73fc-4edb-8d7d-3fe302cd1bbd-20220714-140700.mp4