Паростки української національної еліти: першокурсники усіх факультетів склали Клятву студента ПДМУ

15 вересня 2022
828

Сьогодні, 15 вересня 2022 року, для здобувачів освіти 1-х курсів усіх факультетів ПДМУ відбулась знаменна подія: вони урочисто склали клятву студента.

Минають роки за роками у віковому славетному університеті, а щоразу при проголошенні її не тільки у них, юних і недосвідчених, а й у їхніх викладачів та навіть інших учасників цього урочистого дійства перехоплює горло при цих словах.

У тривожний нелегкий для України час в умовах воєнного стану починають навчатися нинішні першокурсники. Іде жорстока війна з агресором, але всупереч усім випробуванням кожен із нас робить вагомі кроки назустріч перемозі. І на першому місці – професіоналізм та прагнення допомоги людям. Бо ж обрана професія медика – передбачає особливий стан душі, готовність до самопожертви і відданого служіння їй все життя. Про це у своєму вступному слові до першокурсників говорив ректор ПДМУ, заслужений лікар України, лауреат державної премії України у галузі науки і техніки, професор Вячеслав Ждан, називаючи юних майбутніх колег паростками української національної еліти.

Суворішали на очах обличчя під час Державного Гімну України, вшанування Хвилиною мовчання пам`яті військових, медиків, волонтерів, цивільних, як загинули від рук російських агресорів. Кожне слово знаходило щемне відлуння в серцях упродовж вокально-хореографічної композиції «Ой, у лузі червона калина» у виконанні народних аматорських ансамблів університету – «Мальви», «Пліка вокаліз», «Юність» та «Орхідея».

І не стримували хвилювання першокурсники, коли настав їхній час проголошення Клятви студента. Збулась жадана мить – вони ступили на поріг обраної професії і будуть навчатися у кращому із кращих уславлених вітчизняних медичних закладів вищої освіти– Полтавському державному медичному університеті. У руках – традиційний символічний ключ до знань та Студентський квиток, урочисто вручені їм ректором, професором Вячеславом Жданом.

У кожного своя місія, у нинішніх студентів вона полягає в успішному навчанні, щоб, коли наступить їхній час застосування знань на благо рідної України, вони були готові творити її квітучою, єдиною, вільною і щасливою. Бо ж – все буде Україна! Тож у добру путь!