Перемога студентів пдму у міжнародній науковій конференції

13 жовтня 2022
457

Імунологія нині стоїть на шляху інтенсивного розвитку, який відзначається глибоким інтересом до генетичних основ патології. Активно розвивається інфекційна імунологія та імуноонкологія, змінюються підходи до вакцинації, впроваджуються нові молекулярно-біологічні методи дослідження. Тому ядром освітньо-наукової діяльності академічної спільноти є реалізація тісної взаємодії між українськими та світовими молодими науковцями в імунології, докладання зусиль у розвитку та підтриманні вітчизняних наукових досліджень та інноваційному впровадженні дослідницьких технологій у практику сьогодення.

На Міжнародній науковій конференції «Мікробіологія та імунологія – перспективи розвитку у XXI столітті», що відбулась у м. Києві , нашим університетом представлено дослідження, які спрямовані на розкриття імунологічних механізмів перебігу COVID-19 в Україні.

Молоді науковці, студенти наукової групи «Лабораторна діагностика» кафедри фізіологія, взяли активну участь з усними та постерними доповідями у секції «Імунологія» міжнародного заходу. Журі відзначило і високо оцінило представлені наукові дослідження студентів Сергія Троцька та Сергія Шальнева (6 курс, медичний факультет №1), які нагороджені Дипломом 2 місце, Романа Сема та Катерини Кривулі (6 курс та 5 курс, медичний факультет №1), які нагороджені Дипломом 3 місце, а також Вероніки Мамонтової, Євгенії Забажан та Максима Шевченка (1 курс та 5 курс, медичний факультет №1, лікар-інтерн НМУ О.О. Богомольця), які нагороджені Дипломом 3 місце (науковий керівник – к.біол.н., доцент кафедри фізіології Тетяна Мамонтова).

Студенти мали можливість заслухати лекції провідних вчених імунологів та мікробіологів, отримали досвід міжнародного спілкування, ознайомилися з високим рівнем проведення наукових досліджень молодих науковців з Латвії, Польщі, Китаю, Італії, Південної Африки та Хорватії.