Робота у прифронтовій зоні: враження від аспіранта ЗВО ПДМУ

10 серпня 2023
596

Аспірант кафедри оториноларингології з офтальмологією Руслан Бондаренко поділився зі своїми колегами враженнями від роботи в прифронтовій зоні в рамках міністерської програми щодо посилення закладів охорони здоров’я Херсонської області.

У Херсоні він отримав розподіл до Херсонського онкологічного диспансеру, що розташований неподалік Антонівського мосту та у безпосередній близькості до загарбників, що знаходились на лівому березі Дніпра та кожного дня обстрілювали місто з усієї можливої зброї.

Руслан Бондаренко розповів про нелегкі умови праці в лікувальному закладі, де постійно лунали ворожі обстріли, внаслідок яких зникала електроенергія і вода. Незважаючи на всі труднощі, проводилася діагностична робота, консервативне та оперативне лікування пацієнтів. Із захопленням він говорив про лікарів Херсонського онкологічного диспансеру, які продовжують свою роботу не зважаючи ні на що.

Руслан Бндаренко показав світлини зруйнованих будівель та вулиць Херсона, Антонівського мосту, що видніється з вікна кімнати, в якій жили лікарі з Полтави, осколків мін, які розірвалися на подвір’ї лікувального закладу та інші фото, що не залишили присутніх байдужими.

Під час відрядження він отримав незабутній трудовий та життєвий досвід, що змінив його погляд на життєві цінності.

Безмежна подяка нашим Захисникам! Слава Україні!