Ще одна нова перемога студентів ПДМУ на міжнародному науковому Олімпі

15 березня 2023
345

Учасники наукової групи «Лабораторна діагностика» студентів та молодих вчених на кафедрі фізіології «Лабораторна діагностика» отримали унікальну можливість представити Полтавський державний медичний університет на Міжнародній науковій конференції студентів-медиків «Medical research in metaverse era», що пройшла у Бангкоці (Таїланд).

Конференція вигідно відзначилася високим професійним медичним, науковим та технологічним рівнем організації у гібридному форматі. Для участі відібрано 95 досліджень, які оцінювались 40 членами журі, запрошено 22 міжнародних делегатів із різних вищих навчальних закладів. Таке запрошення отримала і науковий керівник групи, кандидат біологічних наук Тетяна Мамонтова. Робота конференції була спрямована у таких напрямках, як теоретична наука, госпітальна медицина, системний аналіз. Доповідачами стали студенти із різних куточків світу, а це - Філіппіни, Індонезія, Китай, Індія, Литва та Україна. Студенти ПДМУ стали єдиними українськими представниками, які мали честь отримати запрошення від організаційного комітету та відчути підтримку на всіх етапах участі.

Диплом 1-е місце, Диплом «Gold Medal» та грошову винагороду отримала робота, представлена Анатолієм Мягкохлібом у співавторстві з Анастасією Зезекало, студентами 4-ого курсу медичного факультету № 1. Науковий керівник Тетяна Мамонтова.

Диплом «Silver Medal» вибороло дослідження, представлене Адібом Мохамедом Мукрішем у співавторстві з Сергієм Шальневим та Хасаном Хайрддіном, студентами 5-ого курсу міжнародного факультету та 6-ого курсу медичного факультету № 1. Науковий керівник Тетяна Мамонтова.

Анатолій Мягкохліб поділився враженнями: «Я приємно вражений тим масивом праці, який організатори вклали у проведення цієї конференції! Незважаючи на те, що вона проходила у гібридному форматі онлайн і онсайт одночасно, вони роздрукували постери всіх онлайн учасників та оприлюднили їх для ознайомлення. На мою думку, наші міжнародні колеги провели багато цікавих і прикладних медичних досліджень, котрі точно закарбувалися в пам’яті. Це використання індонезійської дитячої лічилки-руханки для реабілітації постінсультних хворих. Більшість студентів-учасників використовували в своїх дослідженнях такі новітні методи діагностики, як ПЛР, флуоресцентну мікроскопію, ІФА та навіть УЗД плоду мишей. На мою думку, ми маємо багато чому навчитися та переймати досвід наших колег, саме тому я обов’язково хочу взяти участь в цій конференції наступного року!».

Участь у конференції збагатила усіх новими враженнями та емоціями, сучасними знаннями та досвідом, якими учасники розлого поділилися на створеному сайті наукової групи на кафедрі фізіології.

Ми вітаємо молоді таланти та наукового керівника, які гідно представили українську науку на міжнародному науковому заході.