Стан підготовки лікарів-інтернів до складання ліцензійного іспиту – на порядку денному засідання вченої ради ННІПО ПДМУ

23 березня 2023
381

21 березня 2023 року відбулося засідання вченої ради навчально-наукового інституту післядипломної освіти Полтавського державного медичного університету.

Завідувачі профільних кафедр доповіли про стан підготовки лікарів-інтернів до складання ліцензійного іспиту «Крок 3. Стоматологія» та повторного складання «Крок 3. Стоматологія» і «Крок 3. Загальна лікарська підготовка», яке відбудеться 28 березня 2023 року відповідно до графіку ДУ «Центр тестування при МОЗ України».

Директор навчально-наукового інституту післядипломної освіти Полтавського державного медичного університету Алла Марченко виступила в обговоренні даного питання та наголосила на порядку проведення «Крок 3» в умовах воєнного стану; висловила подяку кафедрам стоматологічного профілю, які брали участь у розробці структури іспиту «Крок 3. Стоматологія» та поповненні банку тестових завдань.

Про виконання ліцензійних умов науково-педагогічними працівниками кафедри післядипломної освіти лікарів-ортодонтів доповіла доцент Людмила Галич. Від комісії з рекомендаціями щодо покращення роботи з виконання ліцензійних умов виступила заступник директора ННІПО ПДМУ Ганна Давиденко.

З урахуванням реалій воєнного стану в країні, особливостей підготовки медичних кадрів, на виконання рекомендацій МОЗ України та Міністерства оборони України розглянули питання організації та навчально-методичного забезпечення навчання лікарів-інтернів терапевтичного та хірургічного профілів на циклі з військово-спеціальної підготовки в освітній частині інтернатури, про що доповіли в. о. завідувача кафедри хірургії № 3 Сергій Малик та доцент кафедри внутрішніх хвороб та медицини невідкладних станів Тетяна Настрога.

Йшлося також про необхідність популяризації напрямків роботи кафедр з післядипломної освіти і сучасної тематики циклів підвищення кваліфікації, як запоруки виконання навчально-виробничого плану. Про це говорив проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Ігор Скрипник.