Відбулось спільне засідання Конференції трудового колективу та Вченої ради ПДМУ

31 серпня 2022
412

31 серпня 2022 року відбулось спільне засідання Конференції трудового колективу та Вченої ради ПДМУ. Його відкрив голова Вченої ради, ректор ПДМУ, професор Вячеслав Ждан. Він привітав трудовий колектив з початком нового навчального року та вручив за високі показники у науковій і педагогічній діяльності у 2021-2022 році Почесні грамоти Кабінету Міністрів України, Полтавської обласної та міської адміністрацій, а також Подяки ректора науково-педагогічним працівникам Володимиру Баштану, Тетяні Коваль, Володимиру Шейку, Олександру Пелипенку, Олені Ізюмській, Олександру Крижановському, Юрію Півню, Олексію Черкуну, Максиму Потяженку, Світлані Цвіренко, Лілії Животовській, Оксані Добровольській, Віталію Колачинському, Інні Нєсіній.

Хвилиною Мовчання вшанували пам`ять колег, які у минулому році відійшли у Вічність.

Першим питанням порядку денного був звіт ректора ЗВО ПДМУ, професора Вячеслава Ждана про трудову діяльність трудового колективу університету за 2021-2022 навчальний рік та першочергові завдання щодо поліпшення підготовки спеціалістів у новому 2022-2023 навчальному році. Зокрема, у звіті була дана позитивна оцінка роботи трудового колективу за часів карантину під час пандемії та початку воєнного стану в Україні. Всупереч усім труднощам успішно здійснювався навчальний процес, окрім того, із перших днів війни на фронт пішли співробітники університету, серед яких професор, хірург Сергій Панасенко, рятуючи поранених бійців, і нині там здійснює надзвичайно складні операції, за що був удостоєний високої нагороди – Ордена Святого Пантелеймона, студенти з перших днів війни об`єдналися з власної ініціативи для цілодобової допомоги як медичної, так і суто людської вимушеним переселенцям, які почали прибувати до міста. Навчальна, наукова і громадська діяльність університету за цей нелегкий період особливо заслуговує на глибоку повагу і вдячність.

Про інтерес молоді до професії медика і навчання саме у ПДМУ засвідчив той факт, що за результатами вступної кампанії поданих заяв було 2804 у цьому році проти 1888 у минулому. А щасливими студентами університету стали 222 найуспішніших випускників освітніх закладів, що також більше, ніж було у 2021-ому. Цим можна по праву пишатися і продовжувати працювати на перспективу. Серед здобутків універсантів, як зазначив ректор ПДМУ, професор Вячеслав Ждан, оптимальне забезпечення освітнього процесу в умовах воєнного стану, як то: студентоцентроване навчання, активне провадження дистанційного навчання, змішаний формат проходження виробничої і післядипломної практики, здійснення розподілу випускників ПДМУ – 2022, які навчались за державним замовленням, в інтернатуру. Більшість із них працюватимуть у лікувальних закладах Полтавської області. Продовжується успішна міжнародна співпраця з провідними освітніми медичними закладами Великобританії, Франції, Іспанії. Польщі та інших держав світу. Викладачі та студенти ПДМУ мають можливість навчання і стажування за кордоном.

Серед перспектив, окрім суто наукової, навчальної, лікувальної, видавничої роботи – продовження роботи спільно з ДОЗ Полтавської ОВА над працевлаштуванням випускників різних форм навчання та комплектація лікарськими кадрами закладів охорони здоров`я області, а у майбутньому післявоєнному часі – створення клініко-симуляційного центру, Університетської клініки, навчальної клініки реабілітаційного центру та ще багато інших цікавих і надзвичайно важливих заходів. « Нині ж треба усім продуктивно працювати, комінікувати у вирішенні складних питань, все робити як для забезпечення результативного навчального процесу та наукової діяльності, так і задля збереження життя кожного його учасника. Здоров`я усім, терпіння і мужності! Слава Україні!» - завершив доповідь ректор ПДМУ, професор Вячеслав Ждан.

Конференція трудового колективу та Вчена рада далі заслухала доповідь проректора з наукової роботи, професора Ігоря Кайдашева про висвітлення наукової діяльності на теренах медичного видавництва і його рекомендації щодо удосконалення цієї важливої роботи. Були затверджені також плани роботи структурних підрозділів ПДМУ, звіти стипендіатів та розглянуті деякі інші виробничі питання.