Відбулось засідання Вченої ради

12 жовтня 2022
436

12 жовтня 2022 року у форматі онлайн відбулось засідання Вченої ради. Його відкрив Голова Вченої ради, ректор Вячеслав Ждан.

Перший проректор, професор Валентин Дворник у своїй доповіді познайомив колег з індивідуальним рейтингом науково-педагогічних (педагогічних працівників) і кафедр ПДМУ за показниками навчально-методичної й організаційної роботи у 2021-2022 навчальному році.

Наступним питанням порядку денного став звіт директорки бібліотеки ПДМУ Ольги Боровик про виконання нею умов Контракту на посаді за 5 років. Зокрема, у звіті було зазначено, що загальна площа бібліотеки з 2018 року збільшилася на 28,4 кв. м, значно оновився парк оргтехніки, придбаний планетарний книжковий сканер Metis EDS Alpha, створений Музей раритетної книги, але найбільшою гордістю бібліотеки є головний ресурс, сформований упродовж сторіччя документальний фонд, який налічує понад 407 тис. одиниць, і його поповнення продовжується постійно, повноцінним доповненням книжкового фонду є також електронні ресурси. Їхнє накопичення повною мірою було оцінено саме у звітний період: пандемія COVID-19, російське повномасштабне вторгнення в Україну у цей час змусили перейти на дистанційне та змішане обслуговування користувачів.

Нині продовжується робота із удосконалення структури репозитарію ,успішно створюються нові фонди та поповнюються раритетні видання, започатковано декілька довгострокових медіапроєктів та не менш успішно здійснюється робота за багатьма напрямками культурно-просвітницької роботи. Директорка бібліотеки Ольга Боровик на завершення висловила подяку науково-педагогічному колективу ПДМУ і зокрема, ректору, професору Вячеславу Ждану за постійну суттєву підтримку у роботі бібліотеки.

Вчена рада затвердила звіт та рекомендувала продовження Контракту з О. Б. Боровик на наступні 5 років.

На засіданні Вченої ради також звітував голова Студентського парламенту Олександр Мамай про діяльність голови Органу Студентського самоврядування ЗВО ПДМУ «Студентський парламент» за період каденції з 1 березня 2021 року до 3 жовтня 2022 року. На сьогодні у Студентському парламенті функціонують 16 підрозділів, а пріоритетними напрямками роботи є 7, серед яких - модернізація освітньо-професійних планів, просвітницько-волонтерський рух, адвокація прав студентів та інформаційно-консультативна робота покращення навчального процесу та інші не менш важливі та цікаві підрозділи. Студенти університету завжди на вістрі актуальних подій і миттєво реагують, коли потрібна їхня громадянська патріотична позиція та потреба у вчасно наданій допомозі.

Ректор університету, професор Вячеслав Ждан після завершення звіту студентського очільника позитивно оцінив роботу універсантів як на навчальному, так і на громадському фронті. «Наші студенти попри всі важкі випробування, що випали на їхню долю у цей час, не склали руки. Вони мобілізували весь свій професійний та молодечий запал на користь людям, на користь воїнам ЗСУ, на благо України. Вони були і залишаються на передовій! Це позиція і та звитяжна робота, яка, безумовно, нині особливо заслуговує на повагу. Наша молодь – істинні українці, які ніколи не прогинались і не прогнуться ні перед ким!» - сказав він.

Вчена рада розглянула також конкурсні справи та низку інших актуальних питань сьогодення.