Відбувся ХVІ Національний конгрес з міжнародною участю «Людина та ліки. Україна»

28 березня 2023
283

24-25 березня 2023 р. у Києві відбувся ХVІ Національний конгрес з міжнародною участю «Людина та ліки. Україна» з трансляцією у режимі онлайн.

 У роботі конгресу як модератор заходу взяв участь проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор кафедри внутрішньої медицини №1 Ігор Скрипник.

На пленарній сесії конгресу у форматі дискусії відбулось обговорення проблем здоров’я населення України під час війни. У ньому взяли участь професори: О. А. Голубовська (Київ), І. М. Скрипник (Полтава), С. І. Доан (Київ), та В. І. Величко (Одеса). Питання міжнародної співпраці в галузі медичної освіти та охорони здоров’я порушувались у виступах доцентів А. Б. Наволокіної (Київ) і Лукаша Шарпака (Варшава, Польща).

Професор Ігор Скрипник представив доповідь на тему «Стрес-індуковані зміни при хронічних захворюваннях печінки: їхні наслідки та можливі шляхи корекції» на секційному засіданні «Лікувально-діагностичні стратегії гастроентерологічних захворювань». Також розглянуті актуальні питання ведення хворих з цукровим діабетом 2-го типу, неврологічними захворюваннями, сучасні стандарти лікування поширених захворювань дитячого віку та проведений тренінг з невідкладної допомоги в педіатрії.