Випуск ЗВО ПДМУ-22: 1172 випускників університету отримали професійну путівку у життя

30 червня 2022
1423

Відомий своїми висококваліфікованими медичними кадрами упродовж вже більш ніж столітньої історії Полтавський державний медичний університет 30 червня 2022 року знову випустив у неосяжний світ медицини 1172 фахівців високого професійного гатунку. 70 із них упродовж всіх років навчання добивалися вагомих здобутків і сьогодні отримали дипломи з відзнакою.

Ще вчора всі нинішні випускники були студентами стоматологічного і медичних факультетів №1 та №2, міжнародного факультету, здобувачами освіти навчально-наукового медичного інституту та фахового медико-фармацевтичного коледжу, а нині – тримають у руках жадані дипломи, у яких зазначено, що вони відтепер – фахові молодші бакалаври, бакалаври-парамедики, бакалаври-медсестри, магістри медицини, стоматології, педіатрії, громадського здоров`я.

Атмосфера піднесеного урочистого настрою і позитивних емоцій відчувалась як у самому університеті, так і на його подвір`ї. У непростий час воєнного стану в Україні отримували випускники дипломи у цьому році. Скорботно схилили голови у хвилину мовчання за загиблими на війні з рф, з особливою увагою слухали напутнє слово Вчителя і Наставника не одного покоління лікарів, ректора ЗВО ПДМУ, професора, заслуженого лікаря України, лауреата Державної премії України у галузі науки і техніки Вячеслава Ждана. У цей знаменний день він вперше назвав їх колегами, висловивши глибоку віру у те, що студенти рідної Альма матер достойно представлятимуть у всіх куточках світу звання випускника Полтавського державного медичного університету і отримавши вагомий багаж знань у рідному закладі вищої освіти, поповнюватимуть його упродовж всього життя, а їхні вчителі завжди готові будуть прийти їм на допомогу.

Незважаючи на непросте воєнне сьогодення, труднощі якого довелося подолати, щоб проїхати тисячі кілометрів до Полтави, - випускники міжнародного факультету приїхали щоб отримати дипломи у стінах рідного університету особисто. Серед них жителі Марокко, Ірану, Китаю. Вони передадуть медичну естафету своїм співвітчизникам, і там також лунатиме – випускник Полтавського державного медичного університету!

А медичні династії Полтави і зокрема, ПДМУ і собі поповнилися новими професійними кадрами, підготовленими у стінах університету. Родина знаного лікаря-хірурга, професора Ігоря Ксьонза та його дружини, Оксани Ксьонз і доньки Катерини Нестулі, у минулому також випускників ПДМУ, вітала сина Володимира з успішним закінченням університету. Ігор Ксьонз висловив впевненість у тому, що його однокурсники, випускники цього року, як і попередніх літ, отримали глибокі знання, аби бути гідними продовжувачами справи своїх вчителів.

Полтавський лікар-стоматолог, науковець, волонтер, людина зі щирим серцем, яка в умовах війни, постійно надає допомогу воїнам ЗСУ та ТО, а у минулому випускник ПДМУ, Руслан Козак відтепер також може називати колегою свого сина Романа. Адже той успішно закінчив фаховий медико-фармацевтичний коледж і отримав диплом зубного техніка.

Випуск-2022 ввійде в історію Полтавського державного медичного університету як випуск загартованих життєвими випробуваннями в умовах пандемії і війни в Україні медичних працівників.

«Разом ми впораємось з усім! Тому що ми незламний народ! І у вас попереду велике майбутнє! Щасти Вам! Слава Україні!» - завершив напутнє слово до випускників 2022 року ректор ЗВО ПДМУ, професор Вячеслав Ждан.