Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»: університетська спільнота привертає увагу громадськості

02 грудня 2022
310

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У рамках даної акції на кафедрі нервових хвороб Полтавського державного медичного університету 2 грудня 2022 року організований та проведений диспут на тему «Мій світ без жорстокості». У диспуті взяли участь Тетяна Климач – практичний психолог ФМФК ПДМУ, Михайло Дельва – завідувач кафедри нервових хвороб ПДМУ; Анжеліна Кривчун – доцент кафедри нервових хвороб та Катерина Гринь – доцент кафедри нервових хвороб. Також активно долучилися до  заходу здобувачі вищої освіти 9 групи 4 курсу медичного факультету № 1 та лікарі-інтерни з фаху «Неврологія» І року навчання.

Обговорені важливі питання межі між дисципліною й насильством, основні ознаки домашнього, психологічного та інших типів насильства. Майбутні лікарі надзвичайно зацікавилися даною проблемою. Виявляється, що «психологічна межа» між жорстокістю та любов’ю, психологічним тиском та бажанням контролювати дуже тонка…

Ніхто не повинен жити в щоденному страху від психологічного, фізичного, економічного чи сексуального насилля. Насильству немає виправдання, домашньому тим більше. Це не сімейна справа, не спосіб виховання, не специфічний вияв любові. Це злочин !