Повернулися з перемогою у «Заграві - 2019»!

08 жовтня 2019
729

Повернулися з перемогою у «Заграві - 2019»!

 

5 та 6 жовтня на базі дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Джерело», що в Клюсівці Новосанжарського району, було проведено щорічний обласний захід з військово-патріотичного виховання молоді «Заграва - 2019».

Змагання проводять шостий рік поспіль напередодні Дня захисника України задля патріотичного виховання та об’єднання студентської молоді. Цього року до нього долучилося понад 200 учасників. Серед них – представники 5 університетів області та військового коледжу. Головними організаторами виступили – обласне управління у справах сім’ї, молоді та спорту та військово-спортивний центр «Воїн».

Команда студентів УМСА «Ватра життя» продемонструвала відмінні результати володіння козацькою та сучасною зброєю (стрільба з лука, гвинтівки, пістолета, метання списа); виявила високий рівень згуртованості та кмітливість під час виконання вправ «Козацька лава», «Вежа», «Переправа», «Метання мішка з піском на дальність», «Перетягування канату» та військово-патріотичної гри «Лазертаг». Уміння якнайшвидше збирати-розбирати АК-74 та одягання протигазу на час також вивели студентів УМСА у лідери.

Команда успішно пройшла козацький квест (туристично-спортивне орієнтування), туристичну смугу перешкод, а головне – воєнізовану естафету, яка включала в себе тактичну медицину; зі значним відривом здобула перемогу у спортивній естафеті «Козацький крос фіт» та показала гарні знання з історії та традицій козацтва Полтавщини у брейн-ринзі.

У більшості конкурсів молодіжний актив у складі 24-х студентів академії (куратори – к. мед. наук, доцент Д. В. Капустянський та к.мед.наук, доцент Ю.П. Ющенко) здобув беззаперечну першість та переміг в обласному заході з військово-патріотичного виховання молоді «Заграва - 2019», підтвердивши свій девіз: «Патріоти України – ми майбутнє медицини. Дружно станемо до бою за здоров’я, мир і волю»!

Захоплюючу, емоційну, патріотично спрямовану культурно-художню частину програми «Де козак – там і слава» (від козацтва до сьогодення) підготували студенти УМСА під керівництвом начальника відділу культурно-освітньої діяльності Сидоренко Л.В.

Так тримати! Бажаємо подальших перемог!