День медичного працівника: Урочистості у театрі

18 червня 2021
1516

17 червня 2021 року у Полтавському академічному музично-драматичному театрі ім. М.В. Гоголя відбулися Урочистості, присвячені Дню медичного працівника.

Медиків Полтавщини з професійним святом вітали перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, заступник голови Полтавської обласної ради Олег Бєлоножко та директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

За вагомі здобутки у роботі, високий професіоналізм, людяність і милосердя були відзначені кращі медичні працівники області. Серед них науковці Полтавського державного медичного університету: у серпні 2020 року Поважна рада відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» удостоїла професора ПДМУ Максима Андрійовича Дудченка, який пішов у Вічність 6 вересня 2020 року, високої нагороди в номінації «Взірець служіння суспільству» – Ордена Святого Пантелеймона. На Урочистостях нагороду засновника Полтавської терапевтичної школи, видатного лікаря-клініциста, доктора медичних наук, професора Максима Андрійовича Дудченка отримав його онук – професор ПДМУ Максим Олександрович Дудченко.

Дипломи переможців регіонального відбору Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Медаль Святого Пантелеймона» отримали кандидат медичних наук, асистент кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ПДМУ у номінації «За лікарське мистецтво» Павло Кидонь та кандидат медичних наук, доцент кафедри мікробіології, вірусології та імунології ПДМУ у номінації «За наукові розробки в медицині» Марія Фаустова.

Багато теплих слів вдячності і визнання заслуженого авторитету полтавських медичних працівників і, зокрема, науково-педагогічного колективу Полтавського державного медичного університету, якому у 2021 році виповнюється 100 років, було сказано у цей урочистий і святковий день.

Хай міцним буде здоров’я професіоналів і множаться їхні здобутки у теоретичній та практичній царині медицини на теренах Полтавської області задля блага суспільства!