До Всесвітнього дня онкохворих дітей

05 березня 2019
881

В УМСА відбулась презентація фотовиставки «Я живу, борюсь і не здаюсь!» Ініціаторами її презентації стали Благодійний фонд «Карітас Полтава», кафедра онкології УМСА, Центр управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю. Автор — фотокореспондент Анна Чапала

На світлинах представлені епізоди з життя та лікування онкохворих дітей. Вони живуть, не здаються і обов’язково одужають — такий рефрен цього соціального проекту. Його організатори та автор побували у Дитячій міській клінічній лікарні і вирішили у такий спосіб підтримати хвору малечу та їхніх батьків.

«Благодійному фонду «Карітас Полтава» вже два роки. За цей час нами проведена не одна соціальна акція. За мету завжди беремо моральну підтримку тих, хто цього найбільше потребує», — сказав керівник фонду отець Володимир Раковецький.

«Знімаючи ці світлини, я кожним нервом відчувала загальний біль і прагнула його передати у кадрі, аби ніхто не залишився байдужим до чужих страждань та прагнув підтримати і вселити віру в одужання», — поділилася переживаннями автор, фотокореспондент Анна Чапала.

«Нікого в суспільстві не повинна полишати онконастороженість. Треба слідкувати за собою, вчасно проходити обстеження та робити відповідні скринінги. Тоді життя восторжествує», — сказав на завершення к. мед. н. кафедри онкології УМСА В.Є. Литвиненко.

У презентації також взяли участь адміністрація ННІПО та лікарі-інтерни.