День відкритих дверей в УМСА

18 лютого 2019
1794

У цей день вони приїхали в Українську медичну стоматологічну академію з усієї України: хтось із них сьогодні ще завершує навчання у школі, а хтось — вже випускник медичного коледжу, тож і має вивірений досвід у правильності обраної професії. Але всіх їх у цей день першого знайомства з Академією об’єднала головна мета — прагнення навчатися саме у провідному вищому навчальному медичному вишу в Україні, на всіх одна мрія — стати лікарем!

Це нестримне бажання легко читається у їхніх очах. Його можна вловити на світлинах, зроблених протягом екскурсії музеями медичного закладу, який вже наближається до сторіччя свого існування. У музеї історії Академії вони аж принишкли перед експозиціями, в яких закарбовані цілі десятиліття розвитку і становлення вузу, а з портретів дивляться відомі вчені, науковці, імена яких вже стали легендарними в медицині. А вони ж працювали саме тут, багатьох з них ще пам’ятають і нинішні викладачі УМСА, їхні колишні студенти, сьогодні також добре відомі у медичній галузі далеко за межами України.

Музей патанатомії… Отут вже відбулася разюча зміна виразу їхніх облич. У декого навіть розширилися від подиву очі. Так от як в дійсності насправді виглядає людський організм, от як виглядають його патології, з виправленням яких неминуча зустріч справжнього лікаря!

Всього одна екскурсія музеями та навчальними кафедрами Академії, але ж стільки вражень від побаченого і почутого! Вони вже з певним багажем вражень зустрілися в аудиторії № 5 з ректором, доктором мед. наук, професором, заслуженим лікарем України В.М. Жданом, відповідальним секретарем приймальної комісії Г.М. Балею та деканами факультетів. І відбулася справжня ділова зустріч тих, хто, можливо, стане у майбутньому і їхніми наставниками і вчителями, прикладом для наслідування і тими, хто поки що робить перші кроки до свого омріяного студентства. Діалог виявився досить конструктивним: після короткого екскурсу у минуле Академії, зробленого ректором В.М. Жданом, зустріч проходила у форматі запитання-відповіді. Звичайно, не все можна було охопити у рамках одного Дня відкритих дверей. Та, можливо, і не це головне, адже вичерпні відповіді завжди можна знайти як на сайті Академії, у Правилах прийому до Української медичної стоматологічної академії в 2019 році, так і на офіційній сторінці УМСА у Фейсбуці.

Але це не дасть можливості у повній мірі відчути живий подих майже столітнього учбового медичного закладу, побачити і почути відомих вчених, професорів, побачити потужні симуляційні центри, де за найновішими технологіями здійснюється навчальний процес, — цього не знайдеш в офіційному викладі Правил та умов для вступу.

А це, мабуть, найголовніше для того, щоб зробити остаточний вибір і стати студентом саме УМСА!

«Перед поїздкою сюди, ми уважно промоніторили не один вуз і зупинилися на УМСА, бо саме на її адресу помітили у мережі найбільше позитивних відгуків. Побачене сьогодні підтвердилось! Враження незабутні. Будемо докладати всіх зусиль, аби навчатися саме тут!» — мало не в один голос сказали одинадцятикласники з Миколаєва Денис Селиванов та Марина Лешакова.

«Тільки той може стати справжнім фахівцем у медицині, хто має у душі велику любов до людей і готовність заради обраної професії вчитися все життя. Бо без цього не може бути справжнього лікаря! Тож вчіться, готуйтеся до вступних іспитів і наполегливо ідіть до своєї мети! А ми віддамо вам всі знання та досвід, аби вона у вас здійснилася!» — побажав майбутнім абітурієнтам ректор, доктор мед. наук, професор, заслужений лікар України В.М. Ждан.