Почалися ІІІ Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика

26 листопада 2021
295

26-27 листопада 2021 року у ПДМУ у режимі онлайн тривають ІІІ Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Нові стратегії та підходи до організації медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим в умовах регіоналізації перинатальної служби». Читання присвячені 100-річчю Полтавського державного медичного університету. У конференції беруть участь 2450 учасників з різних куточків України та зарубіжжя (Литви, Молдови, Казахстану).

На ІІІ перинатальних читаннях в цьому році представлені 55 доповідей на 4 пленарних засіданнях, 3 лекції з актуальних проблем перинатології. В конференції також беруть участь 20 молодих вчених. В якості стендових доповідей представлена 21 робота.

Організатори конференції дякують всій медичній спільноті України від санітарки до лікаря, інтерна і аспіранта за ту роботу, яку вони роблять на благо здоров’я і процвітання України всупереч проблемам сьогодення та викликам часу.

Довідково.

Полтавські обласні осередки акушерів-гінекологів нараховують зараз 171 лікар, а Асоціація неонатологів 74 неонатолога. 

Нестор Максимович Максимович-Амбодик — видатна особистість не тільки української медичної науки, але і світової, основоположник акушерства і педіатрії, акушер, професор акушерства у повивальному інституті, вчений-енциклопедист, ботанік, фітотерапевт, геральдист, автор перших підручників з акушерства та перших медичних словників.