Вступна кампанія на завершальному етапі!

22 серпня 2019
691
Вступна кампанія на завершальному етапі!

Коментує відповідальний секретар приймальної комісії УМСА Г.М.Баля:

«Завершується вступна кампанія до Української медичної стоматологічної академії. Як і минулого року, претендувати на здобуття медичної освіти за результатами ЗНО мали право лише ті вступники, які подолали поріг у 150 балів з другого та третього конкурсного предметів. Мінімально можлива кількість балів допускалася тільки з української мови та літератури.
Кількість заяв вступників до УМСА майже така ж сама, як і щороку – близько 3500. Уперше цього разу їх подавали не тільки для здобуття освітнього ступеня магістра та освітньо- кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, а й на бакалаврат – за спеціальністю «Медсестринство» (освітні програми «Парамедик» та «Сестринська справа»).

Особлива увага орієнтована на підготовку студентів за ступенем магістра і приємно, що саме тут у нас спостерігалося помітне зростання зацікавленості вступників – цього року від них надійшло майже на 500 заяв більше, ніж минулого. Традиційно значний інтерес маємо до спеціальностей «Стоматологія» та «Медицина». Щодо бюджетної форми навчання, то Міністерство охорони здоров’я України врахувало наші побажання, і за результатами широкого конкурсу обсяги підготовки за державним замовленням у 2019 році склали 160 місць на «Медицину», 10 - на «Стоматологію» і 2 - на «Педіатрію».

Прохідний бал на спеціальність «Стоматологія» - 196,3 бали, на «Медицину» - 154,1 бали та на «Педіатрію» - 176,3 бали.
Більш детальну інформацією можна знайти на офіційному сайті академії www.umsa.edu.ua. або звернутися за адресою: м. Полтава, вул. Шевченка, 23.
тел. (0532) 50-25-66, 56-20-92, 2-08-22.»