Відбулася прес-конференція регіональної ради Полтавської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»

10 лютого 2021
1207

9 лютого 2021 року в Українській медичній стоматологічній академії відбулася прес-конференція регіональної ради Полтавської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». Йшлося про оголошення конкурсного відбору номінантів від Полтавської області на присудження  відзнак за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» і «Медаль Святого Пантелеймона».

На початку прес-конференції виступив голова регіональної ради Валерій Похилько, який проінформував представників ЗМІ про історію Відзнаки, процедуру конкурсного відбору та новації відбору 2021 року. По завершенню він відповів на запитання журналістів.

Секретар регіональної ради Відзнаки Вікторія Юфименко оприлюднила правила оформлення та подання документів на конкурс.

У прес-конференції також взяли участь представники Полтавської ОДА та Полтавської обласної ради.

Відбір достойних медиків Полтавщини триває, і вже 9 серпня 2021 року країна знатиме імена нових переможців!

Довідково:

«Орден Святого Пантелеймона» є громадською нагородою, має професійно-фахову спрямованість; вручається особам, яким притаманні високий професіоналізм та духовно-моральні якості; присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому; спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України.

Громадську Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» у 2020-2021 рр. присуджуватимуть у 8 номінаціях. Обиратимуть найдостойніших медиків у таких номінаціях:
1. Найкращий лікар.

2. Найкращий медичний працівник.

3. Новатор охорони здоров’я.

4. За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я.

5. Взірець служіння суспільству.

6. За  особистий  вагомий  внесок  у  розвиток  охорони  здоров’я  України (для  іноземних  громадян).

7.Найкращий управлінець в охороні здоров'я.

8.Найкращий колектив закладу охорони здоров'я.

Кандидатів на «Медаль Святого Пантелеймона» (віком до 35 років) обиратимуть у 3 номінаціях:

1. «За лікарське мистецтво».

2. «За турботу і ласку до хворого.

3. «За наукові розробки в медицині».

Право пропонувати кандидатури на присудження Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» мають:

– громадські організації сфери охорони здоров’я;

– об’єднання (організації) пацієнтів;

– церкви та релігійні організації;

– лікувальні та лікувально-профілактичні установи різних форм власності;

– фізичні особи, які вносять власну кандидатуру, або ж кандидатуру іншої особи; 

– наукові установи та навчальні заклади.

Подання на присудження Відзнаки кандидатам має містити:

– презентацію про кандидата з описом професійних здобутків, благодійної та громадської діяльності із зазначенням відповідності критеріям, визначеним в описах номінацій. Презентація має бути обсягом до 7 слайдів у форматі ppt; відеоролик про кандидата вітається;

– заяву кандидата про згоду брати участь у конкурсі на присудження Відзнаки в поточному році; 

- згоду на збір та обробку персональних даних.

Документи (оригінали заяв) подавати до 28 лютого 2021 року: Полтава, вул. Шевченка, 23, Українська медична стоматологічна академія, к. 110,112.   Презентації та відео номінантів надсилати на електронну пошту - viktoria-poltava@ukr.net

Детальну інформацію щодо конкурсу та Положення про Відзнаку можна знайти на офіційному веб-сайті Відзнаки - http:// http://orden-panteleimon.com.ua/ua/archive_news/, а також на сторінці у мережі ФБ - https://www.facebook.com/OrdenPanteleimonPoltava2021/.  Із додатковими запитаннями звертатися до голови регіональної ради Полтавської області - Валерія Похилька (т.0675307770), заступника голови ради - Людмили Самолеліс (т.0502977093) та секретаря ради – Вікторії Юфименко (т.0990670979, e-mail: viktoria-poltava@ukr.net).