Студенти УМСА у Музеї військ зв`язку Збройних сил України

01 листопада 2019
822

Студенти УМСА у Музеї військ зв`язку Збройних сил України

30 жовтня студенти групи 11-Н другого курсу разом із куратором Т.В. Дерев’янко – доцентом кафедри мікробіології, вірусології та імунології, відвідали Музей військ зв’язку Збройних сил України, що знаходиться на базі 179 об’єднаного навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних сил України (м. Полтава).
Студентів ознайомили з навчальним закладом, його досягненнями за роки існування, соціально-побутовими умовами життя військовослужбовців та провели екскурсію по кабінетам, де навчаються курсанти . Студенти стали свідками стройових вправ воїнів-зв’язківців, відвідали фрагмент заняття із тактичної медицини, де курсанти продемонстрували особливості надання медичної допомоги під час військових дій.
У Музеї військ зв'язку молодь побачила зразки техніки зв’язку, починаючи з часів Другої світової війни і до сучасності, історичні документи створення навчального центру, копії документів, зразки форми одягу та екіпіровки військовослужбовців, засоби зв’язку, фотографії справжніх Героїв України. Цікаву та змістовну екскурсію провів його директор — полковник запасу В’ячеслав Іванович Єрмачков. Зокрема, він відзначив, що експозиція музею – це не статистичний набір спеціального обладнання, документів та експонатів. Це – закарбований навіки шлях мужності, витривалості та героїзму багатьох поколінь воїнів-зв’язківців.
Захід відбувся в межах напрямку національно-патріотичного виховання студентів, з метою формування в нашої молоді високої національно-патріотичної свідомості, поваги до героїчного минулого та сучасного нашого народу, почуття патріотизму, утвердження національних цінностей, ідеалів свободи, соборності, гідності.