Полтава – Вільнюс – «Конгрес»

21 травня 2019
541

У Вільнюсі відбувся 4-й Балтійський педіатричний конгрес. Його організували Литовське педіатричне товариство, Латвійська педіатрична асоціація, Естонська педіатрична асоціація та Польське педіатричне товариство і Українська академія педіатрії. Конгрес пройшов під егідою Європейської академії педіатрії.

Вперше у рамках 4-го Балтійського педіатричного конгресу за підтримки і участі МОЗ України та МОЗ Литви ,а також Міністерств іноземних справ країн-учасниць відбувся симпозіум ТО «Української академії педіатрії» і «Литовського педіатричного товариства»

На запрошення організаторів Конгресу у його роботі взяв участь д. мед. наук, професор УМСА – В.І.Похилько. Він виступив з тематичною лекцією «Ожиріння та цукровий діабет у дітей». УМСА на Конгресі також представляла делегація у складі співробітників-асистентів Чернявської Ю. І., Артьомової Н. І. та Поди О.А.

Оскільки це був День Вишиванки в Україні вся українська делегація зачаровувала іноземних колег автентичними узорами вишивки на своєму вбранні.

У рамках Конгресу відбулися також зустрічі з віце-президентом Литовської педіатричної спільноти професором Арунасом Валіулісом і деканом педіатричного факультету Вільнюсовського медичного університету професором Алгірдасом Уткусом. Всього ж відбулося 4 пленарних засідань та симпозіумів, присвячених актуальним питанням педіатрії, неонатології, гастроентерології.