32-а річниця виведення військ з Афганістану: серед учасників бойових дій – співробітники академії

16 лютого 2021
1197

Сьогодні, 15 лютого 2021 року - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниця виведення військ з Афганістану.

Біля пам’ятника «Синам Полтавщини, загиблим в Афганістані у 1979-1989 роках, традиційно зібралися ветерани та представники громадськості.

Для співробітників академії, голови Ради ветеранів УМСА, майора запасу, учасника бойових дій на Сході України Віктора Лєбєдєва та викладача кафедри медицини катастроф та військової медицини, полковника медичної служби у відставці, учасника бойових дій в Афганістані (1978-1985 рр.) Олександра Малинського у цей день немає минулого. Вони знову і знову повертаються у спогадах до тих нелегких етапів їхнього життя і до своїх бойових побратимів. А разом з ними й усі ті, кому небайдуже до уроків історії.

Бо ж «Наш обов'язок сьогодні – вшанувати подвиг воїнів-інтернаціоналістів, пам’ятати та передавати цю пам’ять наступним поколінням, - було сказано учасниками мітингу. - У цій кривавій війні самовідданість, мужність і героїзм виявили українці. Багато із них не повернулися до рідних. Ми пам’ятаємо про них! Хоча з кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни, але час непідвладний викреслити із пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тоді тисячі відданих синів і дочок України.»

До підніжжя пам`ятника “Синам Полтавщини» лягли живі квіти. Загиблих вшанували хвилиною мовчання.