ПДМУ 100 років : Послання крізь товщу років наступним поколінням

08 жовтня 2021
459

8 жовтня 2021 року на подвір`ї університету вишикувалися здобувачі освіти разом з викладачами. Приводом стала незвичайна подія. На порозі майбутнього століття університетська спільнота на чолі з ректором ПДМУ, професором Вячеславом Жданом закладала в мур Капсулу Часу. У ній – Послання наступним поколінням, які через 50 років мають його прочитати.

«Пам`ятайте, що до вас у цих стінах вирувало цікаве насичене наукою і любов`ю до медицини Життя. Будьте вірними своєму покликанню і примножуйте наукові та духовні цінності, закладені вашими попередниками! – йдеться зокрема у рядках, яким, будемо сподіватися, судилося знову побачити світ аж через 50 років.

У числі  почесних гостей, які взяли участь у значущій події, був професор Маріо Перес-Саян із університету в Сантьяго де Компостела Oral Medicine Oral Surgery and Implantology. У своїх враженнях від пам`ятної події він зазначив, що у захваті від побаченого і від значення українського вікового університету у розвитку медичної науки та підготовки висококваліфікованих фахівців.