Делегація УМСА повернулась із міжнародного Конгресу

23 вересня 2019
540

В м. Маастріхтс (Нідерланди) 17-21 вересня відбувся 3 –й міжнародний конгрес Європейського Союзу Перинатальних і Неонатальних Товариств.
В конгресі взяли участь 5 тисяч делегатів з 72 країн світу. Відбулося 41 - сесійне засідання, 7 - пленарних сесій, 28 - постерних слухань. На них було представлено 1000 доповідей. 256 - Нідерланди, 249 - Об’єднане Королівство, 89- Німеччина, 79- Італія, 66- Швеція, 60- Бельгія, 54- США, 52- Ірландія, 50 – Греція, 43 - Франція.

В конгресі взяли участь 38 партнерів провідних фірм з випуску неонатального обладнання, харчування та розхідних матеріалів для відділень інтенсивної терапії. Доповіді були присвячені науковим розробкам в неонатології та інтенсивній терапії, проблемам виходжування та лікування передчасно народжених дітей, щепленням, нейропротекції, парентеральному харчуванню, катамнестчному спостереженню та багатьом напрямкам перинатальної служби в світі.

Асоціацію неонатологів України представляли 8 делегатів на чолі з президентом професором Знаменською Т.К. Від України було представлено 3 доповіді. Від УМСА на конгресі виступив професор кафедри педіатрії №1 з пропедевтикою та неонатологією Похилько В.І. з доповіддю: «Прогностична модель розвитку летальних випадків у передчасно народжених дітей з важкими ВШК».

У рамках конгресу відбулась педіатрична секція Союзу європейських медичних фахівців та Європейської Ради Неонатології (EBN). Там були розглянуті проблеми навчання у неонатології і в світі. Асоціація неонатологів України брала активну участь в обговоренні нагальних проблем педіатричної та неонатальної спільноти у Європі.