Карантин – привід вчитися по-новому!

06 травня 2020
963

Особливо важливим онлайн спілкування є для викладачів циклових дисциплін: «Клінічна імунологія», «Клінічна фармакологія». Карантин не завада для навчання, а привід вчитися по-новому. Яка б ситуація не складалася, а давати знання студентам-медикам надважливо. В еру новітніх технологій на допомогу освітянам приходять інтернет ресурси, платформи для онлайн спілкування, соціальні мережі. Для багатьох викладачів це створює певні додаткові виклики, адже окрім переформатування способу подачі навчального матеріалу студентам, необхідно опановувати нові навички у користуванні комп’ютером. Позитивною стороною такого навчання на період пандемії, є можливість підтримки позитивного настрою серед студентів та співробітників академії.

Асистент кафедри Ляховська Н.В. разом із студентами 5 курсу медичного факультету проводять онлайн тестування при вивченні клінічної імунології, розглядають актуальні аспекти функціонування імунної системи, лабораторної імунодіагностики. Надзвичайний інтерес у студентів викликають питання імунної відповіді на вірусні та бактеріальні патогени, теми імунотерапії та імунопрофілактики, алергологія. Формуляри для написання історій хвороб, розроблені доцентом курсу Ляховським В.І., дають можливість не втрачати зв'язок із клінікою.

Особливо важливим онлайн спілкування є для викладачів циклових дисциплін. Позитивною стороною його в період пандемії є можливість підтримки позитивного настрою серед студентів та співробітників академії.