Музей історії УМСА – це колективна пам`ять

24 вересня 2019
769
Музей історії УМСА – це колективна пам`ять

Саме з музею історії академії починають свій шлях у таїну медицини першокурсники. Саме у музеї відбуваються урочисті зустрічі з ветеранами війни та праці. Сюди приходять випускники, щоб попрощатися з академією . Тут зустрічаються і випускники минулих років. Вони також здають свої реліквії до фондів музею історії УМСА. Саме тут ведеться Книга пам`яті і зберігаються фотоальбоми випускників різних років. Все разом це і становить колективну пам`ять, яка відтворює майже вже сторічну історію життя і наукової діяльності вишу.

З екскурсії старшокласників Полтавської загальноосвітньої школи I-III ст.. №23 розпочав новий навчальний 2019-2020 р. музей історії академії, якому присвоєне у цьому році вже звання «Народний».

Старшокласники – вдячні слухачі. Вони не тільки достеменно цікавилися подробицями розвитку і становлення вишу, але і ділилися своїми побажаннями та мріями. А на їхні численні запитання ледве встигала відповідати зав. музею Таміла Дашевська. Тож екскурсія мала не тільки суто пізнавальний напрямок, а й профорієнтаційний.