«Молодь не лайкає. молодь голосує!»

19 березня 2019
565

9 березня 2019 року було проведено інтерактивну лекцію: «Молодь не лайкає. Молодь голосує!» для студентів 1 курсу стоматологічного факультету в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту: «Я маю право!» (організатори: деканат стоматологічного факультету, кафедра філософії і суспільних наук).

Представник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Миколайчик Т.І. ознайомив студентів із базовими поняттями виборчого законодавства України, процедурою голосування. Не менш змістовною була і розповідь представника ВГО «Громадянська мережа «Опора» Буглак В.В. про юридичну відповідальність за порушення на виборах.

Однією з головних особливостей лекції було те, що студенти могли не тільки засвоювати корисну, незаангажовану інформацію про виборчий процес, але й брати участь в обговоренні важливих питань.

Підсумовуючи, в.о. завідувачки кафедри філософії і суспільних наук доцент Семергей Н.В., доцент Зінченко Н.О., викладач Біланов О.С. зазначили, що одним із факторів пасивності молоді у виборах є низький рівень обізнаності у виборчому праві й можливостях громадян. Безперечно, що саме такі заходи стимулюють молодіжний електорат голосувати. Участь у політичному процесі дисциплінує молодих людей, формує в них почуття політичної і громадянської відповідальності, сприяє розвитку постматеріальних цінностей.