«Горить свіча, і огортається журбою» До Дня пам’яті жертв голодомору

26 листопада 2021
444

Здобувачі освіти 12 групи І курсу спеціальності «Медсестринство» освітньої кваліфікації «Парамедик» Навчально-наукового медичного інституту ПДМУ, які на кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки опановують дисципліну «Українська мова (за професійним спрямуванням)», віддали шану пам’яті жертвам голодоморів ХХ століття — мільйонів українців, знищених унаслідок актів геноциду.

Студенти відвідали на перехресті вулиць Кагамлика, Європейської й Панаса Мирного пам’ятний меморіальний комплекс жертвам голодомору — геноциду українського народу в Україні у ХХ столітті. Ці три масові штучні голодомори мали катастрофічні наслідки для демографічного розвитку й ментального здоров’я українців. У сквері Панаса Мирного установлено камінь із пшеничними колосками і з табличкою, на якій напис: «Вічна пам’ять жертвам голодомору – геноциду українського народу».

Цього року українці пам’ятають і згадують як страшну трагедію 100-ті роковини від початку масового штучного голоду 1921-1923 років і 75-ті роковини від початку масового штучного голоду 1946-1947 років в Україні. За інформацією Інституту національної пам’яті, від штучного голоду в Україні померло 4,5-7 млн. людей. Точну кількість померлих порахувати неможливо. Мільйони українців так і залишилися невідомими, безіменними й непорахованими.

Здобувачі освіти – майбутні парамедики – упевнені й переконані в тому, що «ми маємо застерегти майбутні покоління українців. Маємо і собі, і їм сказати: гуртуймося навколо своєї держави! Тоді будемо непереможними, матимемо майбутнє».

Тож закликаємо долучитися до акції «Запали Свічку пам’яті»!

Давайте 27 листопада, після 16:00 засвітимо свічку і залишимо її на підвіконні в пам’ять про мільйони замучених голодом українців.