До Міжнародного дня рідної мови

22 лютого 2021
1237

19 лютого до Міжнародного дня рідної мови (21 лютого) на телеканалі "Центральний" у передачі "Гість на Центральному" виступила завідувачка кафедри українознавства та гуманітарної підготовки Української медичної стоматологічної академії, кандидат філологічних наук, доцент, лауреат Полтавської обласної премії імені І. Котляревського, відмінник освіти України Тетяна Лещенко. Зустріч була присвячена 100-літньому ювілею УМСА і 30-річчю  кафедри українознавства та гуманітарної підготовки. Під час спілкування в студії обговорювалися актуальні питання освітньо-мовного простору; медичної професійної мови; розвитку мовної особистості майбутнього лікаря; культури українського наукового медичного тексту; навчання української мови іноземних здобувачів вищої освіти. У мовному контексті було органічно висвітлено здобутки УМСА на теренах вищої освіти й медичної галузі.

Особливе зацікавлення ведучої викликала інформація про порушення мовних норм і  типові помилки слововживання в мовленні лікарів.

Під час бесіди на екрані демонструвалися кафедральні навчальні посібники; світлини популярних мовно-літературних заходів із  іноземними студентами в УМСА.

https://www.youtube.com/watch?v=hqn3znFOSwo&feature=emb_logo