На майстер-класі професора з Німеччини

19 березня 2019
738

У березні співробітники кафедри хірургії № 4 – зав., д.мед.н, професор Дудченко М. О., асистент Прихідько Р. А., а також заступник головного лікаря з медичної частини 3-ї Полтавської міської лікарні Заєць С. М. взяли участь у майстер-класі, присвяченому лікуванню хворих з ожирінням. Захід проводився на базі Харківської обласної клінічної лікарні. Туди з Німеччини завітав відомий професор, головний лікар клініки Заксенхаузен (м. Франкфурт-на-Майні, Німеччина), фахівець у галузі баріатричної хірургії, абдомінальної хірургії та онкохірургії органів шлунково-кишкового тракту професор Пламен Стайков.

13 березня професор Пламен Стайков виступив з лекціями на тему лапароскопічної баріатричної хірургії і, зокрема, хірургічного лікування цукрового діабету, а також поспілкувався з лікарями-практиками і науковцями. Учасникам заходів випала надзвичайна можливість побачити на власні очі практичні навички професора з Німеччини в лапароскопічній хірургії і виступити в якості асистентів. Професор Заксенхаузен провів 4 хірургічні операції з лікування ожиріння, а саме: Sleeve-резекцію шлунка, MGB-резекцію шлунка та дві GastricBypass-резекції. 14 березня унікального німецького хірурга зустрічали фахівці Університетської клініки. На базі відділення малоінвазивної хірургії Пламен Стайков виконав дистальну гастректомію с D2 лімфодисекцією пацієнтці 70 років, якій діагностували пухлину дистального відділу шлунка.

Завершився візит обговоренням результатів практичної роботи та підбиттям підсумків. Наші лікарі отримали відповіді на всі запитання щодо лапароскопічної баріатричної та абдомінальної хірургії, а також онкохірургії органів шлунково-кишкового тракту. Практичні навички і знання, отримані під час майстер-класів Пламена Стайкова, який має величезний досвід проведення подібних операцій, безперечно дає можливість запровадити новітні технології в проведенні малоінвазивних хірургічних втручань на шлунку та інших органах шлунково-кишкового тракту і поліпшити якість виконання лапароскопічних хірургічних операцій пацієнтам, які потребують високопрофесійної медичної допомоги.

Кафедра Хірургії № 4 УМСА на даний час вже забезпечена найдосконалішим лапароскопічним обладнанням та інструментарієм для виконання операцій у хворих з ожирінням. Лікарі кафедри завжди готові прийти мешканцям Полтави та області на допомогу та консультацію з будь-яких питань.