До 100-річчя УМСА: відбулась V міжнародна науково-практична конференція лінгвістів

19 листопада 2020
724

«Актуальні питання лінгвістики, професійної лінгводидактики, психології і педагогіки вищої школи» - під такою назвою в академії відбулась у форматі онлайн V міжнародна науково-практична конференція, присвячена 100-річчю Української медичної стоматологічної академії.

ІІ відкрив ректор УМСА, професор Вячеслав Ждан. Він зробив короткий екскурс знаменними віхами історії вишу та побажав учасникам плідної творчої роботи і конструктивних діалогів. А проректор з наукової роботи, професор Ігор Кайдашев відзначив провідну роль вітчизняних науковців-лінгвістів у розвитку лінгводидактики, психології і педагогіки вищої школи.

Натхненником та організатором масштабного наукового зібрання стала кафедра іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією УМСА під керівництвом зав. кафедри Олени Бєляєвої. Завдяки напруженій підготовчій роботі в умовах карантину, спричиненого пандемією COVID-19, співробітникам кафедри вдалося дистанційно встановити тісні ділові контакти з колегами – науковцями не тільки з усієї України, а й з Польщі, Білорусі, Великобританії і також залучити їх до проведення  лінгвістичного симпозіуму на базі академії.