Вроцлавські дні громадського здоров`я.

24 квітня 2019
604
Вроцлавські дні громадського здоров`я.

У квітні 2019 р. у Вроцлавському медичному університеті (Польща) відбулися міжнародна конференція студентів та молодих вчених «XII Вроцлавські Дні Громадського Здоров’я». У науковому заході взяли участь студенти та молоді науковці з Фінляндії, Болгарії, України, Білорусі та Польщі. Перед студентським науковим товариством з вітальними промовами та програмними доповідями виступили Президент Всепольського товариства громадського здоров’я, професор А.М.Фал та керівники профілактичних програм в охороні здоров’я.

У заході взяли участь студенти УМСА. Вони виступили з доповідями. Це були: Радомський Олег (МФ-2, 2 курс), Шапошніков Денис (МФ-1, 3 курс) «Epidemiological situation on risk factors of cardiovascular disease in Ukraine and Pakistan», Марченко Павло(МФ-1, 6 курс) та Свирида Олександр (стоматологічний факультет, 1 курс) «Mortality of adult population and key prediction factor of risk of cardiovascular diseases in Ukraine and China» (науковий керівник завідувачка кафедри соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров'я з біостатистикою УМСА, д.мед.н., професор Голованова Ірина Анатоліївна).

На симпозіумі пролунали численні доповіді та повідомлення, які містили багато цікавої і пізнавальної інформації щодо останніх досягнень у галузі охорони здоров’я.