Краща наукова школа отоларингології у ПДМУ: її засновник зустрів ювілей

26 листопада 2021
294

26 листопада 2021 року в ПДМУ провідні науковці-отоларингологи у режимі онлайн відзначили важливу віху в історії вітчизняної отоларингології.

Одному із її фундаторів, засновнику ендоскопічного спрямування в отоларингології, доктору медичних наук, професору, хірургу, заслуженому діячу в галузі науки і техніки України, блискучому лектору і викладачу університету Сергію Безшапочному виповнилося 75 років.

Колеги з багатьох куточків України, численних закладів вищої освіти з Ближнього і навіть Далекого Зарубіжжя надіслали свої вітання.

«Блискучу плеяду випускників нашого університету, своїх учнів, талановитих послідовників підготував за цей час професор Сергій Безшапочний. Він все життя вчить студентів професійній принциповості, мудрості і любові до своєї професії та мужності вченого у відстоюванні власної точки зору. Це гідний приклад для наслідування — справжній лікар, науковець і громадянин», — сказав у вітальному слові від імені всього колективу ректор закладу вищої освіти ПДМУ, професор Вячеслав Ждан і вручив почесному Ювіляру Відзнаку ректора ПДМУ та, як депутат Полтавської обласної ради, — передав Подяку Полтавської облради за підготовку кваліфікованих фахівців, високий професіоналізм, успішну діяльність в системі охорони здоров’я, активну життєву позицію та з нагоди 75-річчя від дня народження.

Пролунали також теплі слова привітань від Президії Академії медичних наук України, Всеукраїнської Асоціації отоларингологів, колег та друзів Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак у своєму виступі зазначив високу ефективність співпраці наукової школи з практичною системою охорони здоров’я і побажав ювіляру нових здобутків та талановитих учнів.

Усі Почесні грамоти, Подяки та нагороди від різних високих відомств на державному рівні і щирі вітання їхніх очільників засвідчують, що у ПДМУ — впродовж вже не одного десятиліття виросла і успішно діє потужна наукова отоларингологічна школа.

Велика заслуга у її створенні і освоєнні інноваційних технологій лікування належить доктору медичних наук, професору Сергію Борисовичу Безшапочному.

Хай примножуються її наукові здобутки і народжуються нові креативні ідеї!

Многія літа!