День відкритих дверей

05 лютого 2022
1200

5 лютого 2022 року в Полтавському державному медичному університеті відбувся День відкритих дверей.

До університету з`їхалися майбутні вступники з усіх куточків України. Гостинно зустріли учнів і їх батьків ректорат та професорсько-викладацький склад ПДМУ. Захід проходив з дотриманням усіх епідеміологічних вимог.

В межах заходу були проведені пізнавальні екскурсії до Народного музею історії університету та Анатомічного музею, кафедр патологічної анатомії з секційним курсом, клінічної анатомії і оперативної хірургії, кафедри гістології, цитології та ембріології, бібліотеки університету та Фахового медико-фармацевтичного коледжу.

Потенційні вступники отримали цікаву інформацію про славну 100-річну історію Полтавського державного медичного університету, наукові досягнення її працівників та здобувачів освіти, організацію навчального процесу та переваги навчання у ПДМУ. Досвідчені викладачі ознайомили зі здобутками своїх кафедр, матеріально-технічною базою та фондом університетської бібліотеки, яка повністю забезпечує студентів необхідною літературою.

Упродовж знайомства з провідним закладом вищої освіти, який нещодавно відзначив на державному рівні своє 100-річчя, - учням та їх батькам продемонстрували новітні технології навчально-практичного симуляційного Центру. Кафедра пропедевтики терапевтичної стоматології на базі фантомного класу в адміністративному корпусі університету провела майстер-клас «Кофердам. Методики ізоляції робочого поля».

У рамках заходу відбулась головна подія – зустріч керівництва університету та представників Приймальної комісії зі вступниками та їхніми батьками. Зустріч проходила в режимі онлайн.

З привітальним словом виступив ректор закладу вищої освіти ПДМУ, професор Вячеслав Ждан. Він розповів присутнім про діяльність Полтавського державного медичного університету, його 100-річну історію, організацію навчального процесу на факультетах, досягнення науковців у медичній галузі, відважну роботу наших медиків в умовах пандемії COVID-19 та про сучасні технічні можливості й інноваційні методи навчання, які дають змогу здобувачам освіти отримати високі знання в галузі медицини.

Вичерпну інформацію щодо програм підготовки майбутнім вступникам надав у своєму виступі відповідальний секретар приймальної комісії Геннадій Баля. Він також розповів про правила та умови прийому до Полтавського державного медичного університету.

У ході зустрічі від вступників та їх батьків надійшло багато запитань до адміністрації, науково-педагогічних працівників університету, на які було надано інформативні та обґрунтовані відповіді.